Menu

Waar te eten in Nijmegen?

op 19-02-2020 | Write Club

Het nieuwe jaar is ondertussen begonnen en de eerste collegeweken zitten er weer op. Begrijpelijk dat je na een lange dag in de boeken geen zin meer hebt om te koken en af te wassen in een vieze keuken. Maar buiten de deur eten met je studentenloontje is ook niet alles…. Gelukkig is er goed nieuws! Wij hebben verschillende restaurants voor studenten in Nijmegen op een rijtje gezet waar je lekker en goedkoop uit eten kunt gaan!


Restaurant Pinoccio

Helemaal klaar met Pasta Pesto en wil je ook eens iets anders proberen? Restaurant Pinoccio bewijst dat een avondje Italiaans eten helemaal niet duur hoeft te zijn. Op de kaart vindt je verschillende soorten pasta en pizza en waardoor er voor iedereen wel een keuze is te maken. Denk hierbij aan Pizza Pollo of een pasta Bolognese. Ideaal dus om je huisgenoten een keer mee uiteten te vragen. Daarnaast kosten veel gerechten niet meer dan een tientje dus een prima uitvalbasis voor je portemonnee!

Restaurant Pinoccio - Molenstraat 99, Nijmegen


De Waagh

Op de grote Markt in Nijmegen staat het prachtige Waaggebouw waarbij het hart van vele Nijmegenaren sneller gaat kloppen. Ondanks dat weten veel mensen niet dat er in het gebouw al jaren lekker en goedkoop gegeten kan worden! In de horeca locatie van het pand kan dagelijks heerlijk gegeten worden. Extra leuk voor studenten is het feit dat deze locatie De Waaghhap op het menu heeft staan. Dit zijn een voorgerecht en een hoofdgerecht voor maar 12,50. En mocht je nog zin hebben in een dessert dan betaal je 15,00 euro. Goedkoop voor de portemonnee en De Waaghhap veranderd elke week!

De Waagh - Grote Markt 26, Nijmegen


De Dromaai

Op plein 1944 in hartje centrum vind je restaurant de Dromaai. En zoals de naam je al doet vermoeden worden in dit hippe restaurant verschillende dingen omgedraaid. Zo kan je bijvoorbeeld een pisvotje met garnalen, een saté han de vaas of een zakje palm bestellen. Erg fijn is dat deze hoofdgerechten en vele anderen al voor 10,95 kunt bestellen. Daarnaast staan er nog vele andere lekkere dingen op de kaart. Een prima locatie dus om goedkoop uit eten te gaan met je vrienden! Leuk meegenomen: een stokbrood met kruidenboter wordt gratis geserveerd.

De Dromaai - Plein 1944 25, Nijmegen


Wally - €

Heb je weinig budget voor een avondje eten met vrienden? Wally is de plek om goedkoop een hapje te eten. Bij Wally staan burgers centraal. Wally is gevestigd midden in het centrum aan de Hertogstraat 47.

De kaart is niet uitgebreid, maar er zit genoeg variatie tussen de verschillende burgers. De helft van de burgers is zelfs vegetarisch! De ene burger is gemaakt van bonen, de ander weer van zeewier, maar normale burgers met vlees zijn ook niet van de kaart weg te denken. Een burger kost gemiddeld €11,50 en een frietje kost €2,90. Lekker goedkoop eten per persoon dus.

Tip: neem bij je burger ook een frietje Wally met de speciale wallysaus, kimchi en gesmolten kaas. Heerlijk!

De broodjes van de hamburgers van Wally zijn uniek en worden zelfgemaakt in de bakkerij van het restaurant twee deuren verderop. Houd er rekening mee dat je bij Wally niet kunt reserveren.

Wally - www.restaurantwally.nl


The Black Fox - €€€€

Om de hoek bij hamburgerrestaurant Wally, tegenover museum het Valkhof, vind je een rijtje met allerlei leuke restaurants. De meest unieke van dit rijtje is restaurant The Black Fox. Met hetzelfde budget als voor Wally moet je hier niet naar binnengaan, maar voor een uitgebreid diner is het zeker een aanrader.

Voor een combinatie van slagerij, bar en lekker eten moet je The Black Fox een keer bezocht hebben. Wanneer je binnen stapt in het restaurant heb je al meteen door dat vlees centraal staat. In de muur zijn rijpingskasten ingebouwd waar vlees soms wel maanden wordt gerijpt.

Op de kaart vind je verschillende vleesgerechten waaruit je kan kiezen. Voorbeelden zijn dry aged tomahawk, dry aged porterhouse en kogelbiefstuk waar je zelf sausjes en bijgerechtjes bij kan kiezen. Ook leuk wanneer je zin hebt om gerechten te delen. De dry aged tomahawk bijvoorbeeld is te bestellen in 600 gram of 1,2 kilo. De dry aged tomahawk van 600 gram kun je delen met 2 man en kost €60,00. Goedkopere alternatieven zijn er ook. Zo bestel je een burger voor gemiddeld €17,00.

Naast goed dineren kun je bij The Black Fox ook proeverijen en workshops volgen. Voorbeelden hiervan zijn whiskyproeverijen en slagersworkshops.

The black fox - www.theblackfox.nl


Desem - €

Een vrij nieuwe hotspot in Nijmegen is Desem. Dit pizzacafé opende op 8 november 2018 en is te vinden in de steeds-hipper-wordende straat van Nijmegen; de Smetiusstraat.

Bij Desem ligt de nadruk op het goede deeg en de kwaliteit van de pizza’s. Als je binnen komt lopen in het restaurant zie je het deeg gerold worden en ruik je de pizza’s die voor de gasten gemaakt worden.

Wie graag gezellig uit eten wil en geen groot budget ter beschikking heeft kan gerust bij Desem een hapje gaan eten. Een pizza kost gemiddeld rond de 13 euro en aan één pizza heb je waarschijnlijk voldoende. En nog een leuk extraatje: je kunt harissa of knoflookboter bij jouw pizza vragen om de overgebleven korstjes in te dopen.


Desem - www.pizzacafedesem.nl


Foto: intonijmegen.com

*Dit zijn 2 geschreven artikelen die samen zijn gevoegd.


Relevante producten: }}

Time to momo - Nijmegen

Met time to momo Nijmegen haal je alles uit je stedentrip! Stap je hotel uit en loop regelrecht naar de leukste wijken van de stad

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus