Menu

Top 6 Marokkaanse Gerechten van CuliNice

op 05-05-2019 | Tom den Ronden

Vandaag begint de ramadan en we willen iedereen heel veel succes wensen. Voor buiten de zon om, willen we de lekkerste Marokkaanse gerechten voor jullie op een rij zetten. Zodat ook de mensen die niet aan de ramadan mee doen, wel van de Marokkaanse lekkernijen kunnen genieten.

http://www.culinice.com/index.php/recepten/ratatouille-met-een-marokkaans-tintje

In 2014 heeft onze oud-chef Guido van Gisbergen de Franse delicatesse Ratatouille omgeturnd tot een Marokkaans gerecht. De basis is hetzelfde, een stoof van verschillende groentes. Guido varieerde met Noord-Afrikaanse kruiden en zo is dit heerlijke gerecht eruit gekomen.

http://www.culinice.com/index.php/recepten/gevulde-puntpaprika-met-yoghurtdip

Onze chef Anouk heeft een lekker couscous gerecht voor jullie gemaakt. Gevulde puntpaprika’s met yoghurtdip. Heerlijk als bijgerecht, een gezonde hap én ook nog eens heel erg lekker. Eigenlijk is dit heel simpel. Paprika uithollen en vullen met couscous en andere ingrediënten. Perfect voor een warme zomer!

http://www.culinice.com/index.php/recepten/marokkaanse-couscous

Om even in de couscoussferen te blijven hebben we hier een gerecht van Doris van der Smissen, uit 2014. Doris maakte een couscousgerecht met kip, courgette en rozijnen. Ook hier zit een lekkere yoghurt dip bij. Als die zon onder is, heb je dit gerecht zo in elkaar geflanst!

http://www.culinice.com/index.php/recepten/kip-tajine-met-peer

Een ander overheerlijk Marokkaans gerecht is kip tajine. Chef Iris heeft een klein jaar geleden deze versie met gekarameliseerde peer op de website gezet. Een echt meesterwerk. Overheerlijk en simpel te bereiden, eigenlijk is alles aan dit gerecht perfect.

http://www.culinice.com/index.php/recepten/linzensalade-met-falafel

Chef Lisan schreef in 2017 een mooie editie van onze Meat Free Monday. Ze maakte een heerlijke linzensalade met sesamfalafel en geitenkaas. Met dit gerecht haal je zonder twijfel de zomer in huis. Zonder vlees, maar met zoveel smaak. Dit gerecht is een toppertje.

http://www.culinice.com/index.php/recepten/suikerfeest-marokkaans-tajine

Als laatste hebben we nog de Marokkaanse Kefta. Speciaal geschreven voor het Suikerfeest van drie jaar geleden. Het kost een middagje om dit prachtige gerecht te bereiden, maar dan heb je ook wel wat!

Dit zijn de beste Marokkaanse gerechten van onze website. Ben je benieuwd naar alle andere gerechten, dan kun je op onze site alle oude gerechten vinden! Als je in de zoek balk jouw voorkeur intikt, dan kom je geheid bij vele lekkere gerechten uit!

Het enige wat rest is dat we degene die meedoen aan de Ramadan nogmaals succes willen wensen. Dat zijn namelijk de echte toppers!Relevante producten: }}

Marokkaanse Familie Tajine Ø 30 Cm

Marokkaanse tajine handgemaakt en van aardewerk. Door de speciale kegelvormige deksel loopt het verdampte vocht weer terug op de ingrediënten. Tijd om heerlijke tajine te maken!

Meer informatie

Liefde in de Qur'an

Liefde in de Qur'an gaat over de liefde tussen Allah en de mens. Het boek bespreekt de effecten ervan in het leven van mensen, met verzen uit de Edele Qur'an als vertrekpunt.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus