Menu

Top 5 lekkerste Italiaanse recepten

op 11-09-2019 | Luna Voesenek

De zomervakantie is helaas alweer voorbij, maar dat betekent gelukkig niet dat je het eten uit je favoriete land Italië hoeft te missen. Je kan het namelijk ook makkelijk zelf maken. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met de lekkerste gerechten uit Italië.

1.Focaccia

We beginnen met een heerlijk simpel voorgerecht. Focaccia is een platbrood met kruiden. De kruiden waarmee het wordt klaargemaakt zijn heel verschillend. Je kan er namelijk helemaal je eigen twist aan geven. In een restaurant wordt het vaak geserveerd met rozemarijn en wat grof zeezout.

Focaccia-Bread-SQUARE-550x550.jpg#asset:30875

2.Bruschetta

Bruschetta is een heerlijk fris voorgerecht/bijgerecht. Het is een stukje brood met daarop tomaat, knoflook en basilicum. Wil het het zelf een keer maken klik dan hier.

brusch.jpg#asset:30873

3.Risotto

Risotto komt uit het noorden van Italië. Het is zeker een klassieker uit de Italiaanse keuken. Wederom is dit een recept waar je helemaal je eigen draai aan kan geven. Je kan vis,vlees,kruiden en verschillende groentes toevoegen aan je risotto. Truffel risotto zie je vaak terug in restaurants. Het gerecht wordt afgemaakt met wat parmezaanse kaas. Klik hier voor het recept risotto met paddenstoelen.

Paddenstoelen-risotto.jpg#asset:25594

4.Spaghetti carbonara

Zodra je denkt aan Italiaans eten is pasta een van de eerste dingen wat er gezegd wordt. Mijn favoriet is zeker spaghetti carbonara. Het is een gerecht wat overal in Italië gegeten wordt. De pasta bestaan uit pancetta, kaas en ei. Klik hier voor een heerlijk spaghetti carbonara recept!

CuliNice03042018-12.jpg#asset:27567

5. Tiramisu

Het toetjes der Italiaanse toetjes. Als ik op vakantie ben in Italië geniet ik van al het lekkere eten. Verse pasta, risotto, pizza, maar daar mag zeker tiramisu niet aan ontbreken. Hou jij ook zoveel van tiramisu en komen er vanavond gasten langs die jij wil verwennen? Klik dan hier voor een classic tiramisu recept.

CuliNice_230313-1.jpg#asset:2893

Buon appetito!Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus