Menu

Plantaardige melksoorten, gezond of niet?

op 28-06-2019 | Linn van Velzen

Veel mensen vragen tegenwoordig niet meer om gewone melk in hun koffie, maar om plantaardig melk. Je hebt ze in verschillende soorten, maar zijn ze ook gezonder dan gewone melk? Onze schrijvers van CuliNice hebben hier onderzoek naar gedaan. Benieuwd geworden? Lees dan ons artikel over plantaardig melk!

De meest bekende plantaardige melken zijn soja, kokos, amandel en haver. Deze producten worden vaak gemaakt van noten, granen, peulvruchten en zaden. Behalve kokosmelk, dat wordt natuurlijk gemaakt van kokos.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat melk van een koe toch niet altijd zo gezond is. Maar zijn deze vervangers dan wel een betere keuze? Plantaardig melk bevat in veel gevallen minder calorieën en koolhydraten. Dit geldt alleen niet voor havermelk. Soja melk komt het dichtst in de buurt van gewone halfvolle melk, wanneer je kijkt naar de voedingsstoffen.

De plantaardige melken die worden gemaakt van noten bevatten vaak maar een paar procent noten, dat is gek. Ook zit er vaak in amandel-, kokos- en sojamelk veel suikers om de smaak zoeter te maken. Gelukkig zijn er ook ongezoete varianten in de supermarkt verkrijgbaar. Welke variant is nou het gezondst? Rijst-, haver- en amandelmelk bevat de minste vetten. Bijna alle plantaardige melken (ligt er natuurlijk wel aan welke je koopt) bevatten gezonde vetten en weinig verzadigd vet. Het is dus zeker verstandig om over te stappen naar plantaardige melk!


Relevante producten: }}

Mesh Zeefzak - Notenmelkzak - Ideaal voor Plantaardige Melk, Sappen, Kiemen & Yoghurt - Kaasdoek - Anti-Schimmel & Herbruikbaar - U-vorm - MEDIUM (25 x 30 cm)

Met deze herbruikbare zeefzak van Mia kun je thuis of professioneel zelf heerlijke en gezonde notenmelk en sappen maken.

Meer informatie

Puur plantaardig

Bill Clinton viel er 40 kilo door af, Oprah Winfrey wijdde er een complete uitzending aan. Amerika is in de ban van de Puur Plantaardig-lifestyle.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus