Menu

Nationale krokettendag

op 09-10-2019 | Luna Voesenek

Het is vandaag nationale krokettendag. Ik hoor je denken krokettendag? Ja zeker. We kennen allemaal de standaard kroketten kalfskroket, goulash kroket, kaaskroket, maar je hebt er veel meer dan dat. Ik ben opzoek gegaan naar de aparte kroket soorten en heb hiervan een lijstje gemaakt.

Ode aan het huisdier

op 04-10-2019 | Tom den Ronden

Vandaag is het dierendag! Die ene dag per jaar dat we onze huisdieren in het zonnetje mogen zetten. De vierde van oktober is altijd een feestje voor onze viervoeters, knaagdieren of gevogelte. In dit artikel lees je een kleine ode aan onze huisdieren, die trouwe beestjes die er altijd voor ons zijn.

De Botanist

op 02-10-2019 | Vivienne Pieters

De Botanist is een restaurantje in het centrum van Breda. Gevestigd langs de haven, Tolbrugstraat 19. Hier kun je heerlijk lunchen, borrelen en dineren voor een top prijs. Omdat het restaurant aan de haven zit heb je super gezellige plaatsen aan het water. Ook zijn er binnenplaatsen die over het water kijken.

Top 5 leukste koffies van CuliNice

op 24-09-2019 | Vivienne Pieters

Heerlijke koffies, in de ochtend, middag of avond. Bijna iedereen lust daar wel wat van. Van zoete koffie tot gekruide koffie. Of gewoon lekker een zwarte koffie.. Wij hebben een aantal recepten van verschillende leuke koffies. Maar wat is dan de top 5 van onze leukste koffies? En welke zou je dan ook echt een keer moeten uit proberen? Dat gaan wij jou door middel van deze top 5 vertellen!

Bier, bier en nog eens bier: Oktoberfest!

op 19-09-2019 | Tom den Ronden

Pullen bier, lederhosen, bizar sterke oude vrouwen en lallende Duitsers. Op 21 september is het zo ver: Oktoberfest! Het jaarlijks terugkerende Duitse feest trekt ieder jaar weer meer bezoekers en misschien moeten jij en ik daar ook maar eens een kijkje gaan nemen. In dit artikel staan de beste steden om het echte Oktoberfest gevoel te kweken.

Miljoenenjacht op nationale schaal: Prinsjesdag

op 17-09-2019 | Tom den Ronden

Leve de koning! Toch? Het is vandaag in ieder geval weer de derde dinsdag van september en dat betekent Prinsjesdag! Weet jij wat dat eigenlijk betekent? Naast het miljoenenjacht achtige principe met dat koffertje wist ik eigenlijk niet veel meer. Ik ben er voor jullie even ingedoken en dit is wat ik gevonden heb!

De extreme freakshakes

op 15-09-2019 | Luna Voesenek

Het is echt een nieuwe trend van deze tijd, de freakshakes. Je ziet het overal voorbij komen, klasgenoten, bekende mensen op social media, noem het maar op. Ik denk dat je een zoetekauw niet gelukkiger kan maken met deze overheerlijke freakshake!

Massimo Bottura: Oops! I dropped the lemon tart

op 13-09-2019 | Vivienne Pieters

Massimo Bottura, wel bekend als beste chef van de wereld. Met zijn restaurant Osteria Fransescana in Modena heeft hij maar liefst 3 Michelin-sterren weten te verdienen. Ken je hem en zijn ‘uit de hand gelopen’ recept nog niet? Dan word het zeker tijd dat je hem leert kennen!

Top 5 lekkerste Italiaanse recepten

op 11-09-2019 | Luna Voesenek

De zomervakantie is helaas alweer voorbij, maar dat betekent niet dat je het eten uit je favoriete land Italië hoeft te missen. Je kan het namelijk ook makkelijk zelf maken. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met de lekkerste gerechten uit Italië.

Ode aan de Melba toast

op 11-09-2019 | Amane van Elsacker

Ah de Melba toast, als je het ons vraagt een van de lekkerste dingen die er bestaat. Daarom is het ook niet gek dat er een hele dag toegewijd is aan deze lekkernij. De melba toast kan je met van alles combineren, je opties raken maar niet op, van anjovis tot kruidenkaas. Hierbij onze ode aan de Melba toast.