Menu

Op vakantie naar Bali? Welkom in de foodheaven!

op 31-01-2020 | Write Club

Dit jaar een verre vakantie naar Bali? Of bang dat je alleen maar tussen de rijst komt te zitten? Geen zorgen! Los van dat Bali een prachtig eiland is beland je letterlijk in een paradijs als het gaat om eten!


Als Bali ergens om bekend staat is het wel de Indonesische lekkernijen, dieren en de prachtige hotels midden in de jungle. De Balinezen zijn altijd even vriendelijk en stralen rust uit. Veel dingen op Bali gaan dan ook lekker op het gemakje, een echte vakantie kan je dat wel noemen. Maar als we ergens aan denken op vakantie dan is het wel eten, we willen allemaal ongegeneerd veel en vooral lekker eten en dan ben je in Bali zeker aan het juiste adres. In Bali kan je terecht voor vrijwel iedere keuken voor hele leuke prijzen in vergelijking met Nederland.


Typisch Indonesische eten kan bijna bij elk restaurant. De meeste restaurants serveren Indonesische in combinatie met een andere keuken. Zo kan je bij de Italiaan vaak ook een gerecht als nasi goreng bestellen. Het is zeker een aanrader om je te laten adviseren door de lokale bevolking, deze weten vaak wat eerdere toeristen goed vonden en kunnen je ook de beste Indonesische restaurants adviseren.


Dat er veel toeristen reizen naar Bali is ook terug te zien op het eiland zelf. Zo zijn er mensen uit verschillende landen die een kans in Bali hebben gezien en daarheen verhuizen om een restaurant of hotel te beginnen. Dankzij deze mensen kan je op Bali nu ook genieten van een heerlijke pizza, sushi of Griekse vleessoorten. Ook zijn er een aantal goede steakhouse te vinden op het eiland.


De sushi van Bali verdiend ook zeker de aandacht. Verser dan in Bali ga je het namelijk niet krijgen. De vis wordt pas aangesneden wanneer jij de sushi besteld en word iedere ochtend vers gevangen. Hierdoor duurt het soms wel wat langer voordat je de sushi op je bord kan verwachten, maar het is het zeker waard! Zelf sushi maken met verse ingrediënten is natuurlijk ook verser dan vers en geen zorgen zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn. Wij hebben een aantal recepten klaar staan voor je waarmee je met gemak heerlijke sushi maaltijden op tafel kan toveren.

Graag zouden we nog een aantal restaurants aanraden in de omgeving van Sanur, een stad in Bali. Van deze restaurants weet je 100% zeker dat je goed zit:

  1. Charming, dit is een traditioneel Balinees restaurant
  2. Soya, dit is een Japans restaurant en hier eet je heerlijke sushi
  3. Massimo, de Italiaan is heerlijk en staat ook bekend om het ijs
  4. The Paon Sanur, de beste zeevruchten vind je hier
  5. The Fire Station, heerlijke vleesgerechten en leuk voor cocktails daarna

Cooking in style

Een complete ervaring beleef je wanneer je een kookcursus volgt in Bali. Je kan hier vaak zelf kiezen wat je wilt leren, maar het zijn wel Balinese of Indonesische gerechten. Vaak begint de kookcursus heel vroeg in de morgen. Dit is zodat je mee kan naar de markt om de verse ingrediënten te gaan kopen. Vaak gaan er 2 Balinezen mee waarvan er een de inkopen doet en de ander lijd je dan rond op de markt en laat zien hoe het er daar aan toe gaat. Met de verse ingrediënten op zak ga je naar een prachtige buiten keuken waar meestal vrouwen je de fijne kneepjes leren van het Indonesisch koken. Vaak wordt er gebruik gemaakt van grote wokpannen waar alle kruiden en specerijen goed in kunnen vermengd worden met de ingrediënten. De recepten krijg je mee naar huis zodat wanneer je terug bent in Nederland je even aan de familie kan laten proeven waar jij de afgelopen vakantie van hebt kunnen genieten. Ben je dat recept nu helemaal vergeten op de hotelkamer dan hebben wij ook nog een aantal heerlijke Indonesische recepten voor je klaar staan.


Kortom als je twijfelt met gaan voor het eten hoef je dat zeker niet te doen. Er is voor elk wat wils. Je hoeft dan ook niet bang te zijn om iedere dag rijst te hoeven eten, want dat is zeker niet het geval. Heb je alsnog geen behoefte aan deze reis? Dan kan je Bali naar Nederland halen door deze heerlijke gerechten zelf klaar te maken thuis!


Relevante producten: }}

Het groot Indonesisch kookboek

Het Groot Indonesisch Kookboek is een echte culinaire klassieker. Hele generaties Nederlanders hebben dankzij dit boek de Indonesische keuken leren kennen.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus