Menu

Ode aan het huisdier

op 04-10-2019 | Tom den Ronden

Vandaag is het dierendag! Die ene dag per jaar dat we onze huisdieren in het zonnetje mogen zetten. De vierde van oktober is altijd een feestje voor onze viervoeters, knaagdieren of gevogelte. In dit artikel lees je een kleine ode aan onze huisdieren, die trouwe beestjes die er altijd voor ons zijn.

Dieren. We nemen ze. Voeren ze. Laten ze uit. Knippen ze. We zorgen voor ze. Maar deze diertjes zorgen net zoveel voor ons als wij voor hun. Hoe vaak heb jij al eens hardop gepraat tegen jouw huisdier? En heeft dit diertje ooit eens teruggepraat? Waarschijnlijk niet, maar waarschijnlijk heb je wel het gevoel gehad dat jouw trouwe diertje jou begreep. Dit is de kracht van huisdieren. Ze begrijpen je, ze voelen je aan, wanneer je even minder goed in je vel zit, of wanneer je je juist exceptioneel goed voelt.

Huisdieren zijn iets speciaals. Ze maken vaak maar een klein deel van jouw leven mee, maar toch voel je je voor hele lange tijd verbonden met ze. Misschien heb je wel een papegaai en gaat deze wel 60 jaar mee. Misschien heb je een hondje thuis en is deze viervoeter ongeveer dertien jaar jouw beste vriend. Hoe oud je diertje ook wordt, je deelt lief en leed met hem of haar. Misschien heb je wel vissen en kijk je soms urenlang naar je aquarium. Al deze prachtige kleuren, zwemmend en zwevend door de leefomgeving die jij voor ze hebt gemaakt.

Wat voor dier je ook in huis hebt. Het is jouw dier. Jouw huisdier. Degene wiens leven jij waarde toedicht en waar jouw leven ook waardevoller door wordt. Jullie zorgen voor elkaar. Onvoorwaardelijk. Dus laten we vandaag iets afspreken. Koop dat botje, koop dat extra lekkere voer, dat speeltje, die mooie mand, die nieuwe kooi of iets anders speciaals. Schrijf desnoods een brief voor je huisdier. Kan hij het lezen? Natuurlijk niet. Maar zoals ik al zei, het diertje zal je ongetwijfeld begrijpen.

Fijne dierendag!


Relevante producten: }}

Zacht honden speeltje kip kluif

Deze kippenkluif is een leuk speeltje voor jouw hond. Het speeltje is zacht en bevat een piepje. Ook leuk om cadeau te geven!

Meer informatie

Designed by Lotte Balty Krabbol - Krabpaal

Met deze leuk vormgegeven krabbol kan de kat eindeloos spelen.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus