Menu

Ode aan de Melba toast

op 11-09-2019 | Amane van Elsacker

Ah de Melba toast, als je het ons vraagt een van de lekkerste dingen die er bestaat. Daarom is het ook niet gek dat er een hele dag toegewijd is aan deze lekkernij. De melba toast kan je met van alles combineren, je opties raken maar niet op, van anjovis tot kruidenkaas. Hierbij onze ode aan de Melba toast.

Hoe is Melba toast eigenlijk ontstaan?

Helen Porter Mitchell, misschien ken je deze naam, misschien ook niet. Zo niet, misschien herken je dan wel haar artiesten naam; Nellie Melba. Zij was een opera zangeres in het late victorian era. Dame Melba was altijd in strijd met haar gewicht. Auguste Escoffier wilde haar helpen met deze strijd en deze geniale man bedacht toen een de Melba toast. Hij serveerde deze toast aan Melba voor het eerst op 23 maart 1897.

112 Jaar later

Nogsteeds is Melba toast populair, het dunne krokante toastje kan je met van alles combineren zoals een simpel plakje kaas of een lekkere tonijn salade. In de meeste supermarkten kun je het toastje vinden, vaak in meerdere varianten denk aan; volkoren, meergranen zelfs tomaat-basilicum. Het is de perfecte snack, lunch of ontbijt. Je kan het delen met vrienden of met je familie op de verjaardagsfeestjes.

Maak je eigen eiersalde voor op de Melba toast!

Wij zouden Culinice niet zijn als we niet nog een recept hebben voor een lekkere dip. Dit keer is het wel wat simpels, eiersalade. Ja je kan het kant en klaar in de supermarkt kopen maar het zeker nog leuker om het zelf te maken!

Pak een klein kommetje en doe er een eetlepel mayonaise in. Voeg er een beetje handgesneden bieslook bij, een theelepel mosterd en een klein beetje gesneden bosui. Als laatste kook je een ei, laat die even afkoelen. Pel daarna het ei en snij het in kleine stukjes. Voeg dit toe en mix alles goed.

Open het pakje melba toast en leg de toastjes netjes neer op een bord. Smeer de eiersalade bovenop de toastjes en ziezo! Ze zijn klaar om opgegeten te worden.

Geniet van deze speciale dag, en wees dankbaar voor Nellie Melba en Auguste Escoffier! Smakelijk eten!


Relevante producten: }}

Nellie Melba

Nellie Melba is een CD (ALBUM) van Nellie Melba.

Meer informatie

Riviera Maison - Specialties Dip Snack- & Tapasschaal

Een gezellige borrelavond met familie of vrienden op de planning? Deze serveerschaal is onmisbaar! Ideaal voor crudité, snacks, belegde toastjes of een stokbroodje.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus