Menu

Nationale week zonder vlees

op 08-03-2019 | Amane van Elsacker

11 t/m 17 maart is het zo ver, de nationale week zonder vlees. Het klinkt misschien moeilijk of overbodig om een week geen vlees te eten maar het resultaat is indrukwekkend! Maak heerlijke vegetarische gerechten klaar en ontdek hoe makkelijk je vlees kan weglaten uit je dagelijkse maaltijden. 7 dagen, 168 uur, durf jij de uitdaging aan?

De hippe vegetariër (foodblogger) is met het idee gekomen en is ook de voorzitter van dit initiatief. Dit jaar is het de tweede editie van de nationale week zonder vlees, en het blijft jaarlijks terugkomen. Op de website van nationale week zonder vlees kan je jezelf aanmelden. Wanneer je jezelf (gratis) hebt aangemeld krijg je het online week zonder vlees magazine met onder andere; recepten, interviews, groenteweetjes, kooktips enzovoorts.

De vegetarische restaurant week

De vegetarische restaurant week is een onderdeel van de nationale week zonder vlees.  Verschillende restaurants, lunchrooms en cafés nemen deel uit van deze actie. Je krijgt deze week een speciaal vegetarisch aanbod om te ontdekken hoe lekker de groentekeuken kan smaken. Door heel Nederland kan je genieten van dit heerlijke aanbod. Neem zeker even een kijken op de site om te kijken welke restaurants, lunchrooms en cafés ermee doen. 

Wat gebeurt er als je een week geen vlees eet? 

Een week geen vlees eten, wat gebeurt er dan allemaal? Een week geen vlees eten heeft meer impact dan je denkt. Wanneer een volwassenen een week geen vlees eet dan; bespaar dat 130 liter water, 13,3 kg CO2 en 770 gram vlees. Dit is ontzettend veel, en jouw deelname maakt wel degelijk verschil!

Doe mee!

Waarom niet? Het is maar 1 week van de 52 weken per jaar. Je maakt deel uit van een heel mooi initiatief terwijl je er eigenlijk helemaal niet zo veel moeite voor hoeft te doen. Je hoeft geen vegetariër te worden en het is ook niet slecht om vlees te eten maar wees bewust van het feit dat je ook geen vlees hoeft te eten. Probeer het eens voor een week, en besluit daarna wat je er verder mee wilt doen.

Vegetarische recepten

Wil je meedoen maar heb je nog geen idee wat je allemaal kan gaan maken? Op onze website proberen we minimaal een keer per week een vegetarisch recept te plaatsen, vaak op de meat free Monday. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Vegetarische stoofschotel  - Courgette soep met pesto - Pasta pesto van boerenkool - Vegetarische nasi

Dus doe mee, aanmelden en meer informatie vind je op deze website


Relevante producten: }}

De hippe vegetariër

Met de hippe Vegetariër geef ik je oneindig veel inspiratie om gezond bourgondisch te genieten - zowel thuis als uit.

Meer informatie

De parttime vegetarier

In dit boek heeft Nicola Graimes heerlijke recepten verzameld, allemaal vegetarisch, maar vele met een 'parttime variatie': een variatie waarin wat vlees of vis wordt toegevoegd.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus