Menu

Nationale krokettendag

op 09-10-2019 | Luna Voesenek

Het is vandaag nationale krokettendag. Ik hoor je denken krokettendag? Ja zeker. We kennen allemaal de standaard kroketten kalfskroket, goulash kroket, kaaskroket, maar je hebt er veel meer dan dat. Ik ben opzoek gegaan naar de aparte kroket soorten en heb hiervan een lijstje gemaakt.

Een kroket is typisch een Nederlands lekkernij, maar er zijn heel weinig mensen die nou echt weten wat een kroket is. Daarom heeft Johannes van Dam een boek geschreven over kroketten, Het Krokettenboek. Hij heeft van alles opgeschreven over de kennis die hij had over een kroket en dit uitgebracht in een boek. In 2014 is deze dag uitgeroepen tot nationale krokettendag i.v.m het boek van Johannes.

  1. Risotto kroket

Een kroket met risotto? Ik had er nog nooit van gehoord. Totdat ik me ging verdiepen in allemaal gekke kroket soorten. Of ik het zelf zou bestellen? Ik weet het niet. Zelf hou ik wel heel erg van risotto en kroketten, maar samen. Zou jij het bestellen?

risotto-kroket.jpg#asset:30997


2. Krokodel

De krokodel was een tijdje een soort trend. Een paar jaar geleden net voor carnaval kwam de krokodel uit. Het is een combinatie van kroket en frikandel. Heel apart als je aan mij vraagt, maar toch is het echt wel lekker. Op onze site staat er een artikel online over de krokodel. Ben je daar benieuwd naar? Klik dan hier.kroket_rundvlees_1-1024x683.jpg#asset:30998


3. Mossel kroket

De zeeuwse trots een mossel, maar in een kroket? Wederom best een aparte combinatie. De kroket is gemaakt op basis van mosselbouillon, witte wijn, ui en prei.

mosselkroketjes.jpg#asset:31012


4. Asperge kroket

Als je vegetarisch bent kan je niet altijd overal kroketten bestellen. Na 100 keer een groente kroket eten is het ook wel eens lekker om iets anders te proberen. Het een perfecte oplossing, de asperge kroket. Er wordt zowel gebruik gemaakt van witte en groene asperges.

apserge-kroket.jpg#asset:31014


5. Bieterbal

Dit is dan geen kroket, maar een bitterbal. Toch wilde ik deze er graag bij doen. Ik kende hem namelijk nog niet, de bieterbal. Het is een combinatie van biet en een bitterbal. Als je het een mij vraagt, super goed bedacht. Je ziet het veel op social media voorbij komen dat mensen op de festivals een bieterbal eten.

bieterbal.jpg#asset:31015


Bron: https://www.deambachterie.nl/assortimentRelevante producten: }}

Het krokettenboek

De kroket is een typisch Nederlandse lekkernij, wordt vaak gedacht. Dus is het vreemd dat slechts een enkeling zélf kroketten maakt, en bijna niemand zich heeft verdiept in de gesc

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus