Menu

Minder vlees eten? Hier zijn wat tips om je op weg te helpen

op 24-02-2019 | Amane van Elsacker

Minder vlees eten is zeker geen foute keuze. Ja het is niet volledig stoppen met het eten van vlees, maar het al heel goed als je minder wilt eten! Het is zo goed voor de aarde om al 1 dag in de week geen vlees te eten. Maar, hoe kan ik het best minder vlees eten?

Ander brood beleg

Dat broodje met vlees dat je misschien dagelijks eet kan je makkelijk vervangen met iets anders zoals heksenkaas of hagelslag. Dit is ook een beetje hoe begon met vegetarisch dieet. Zo heb ik veel nieuw eten ontdekt die ik op mijn brood kan doen. Mijn tips: Kruidenboter, heksenkaas, vegetarische smeerworst en natuurlijk hagelslag! Het is een klein iets wat je kan veranderen in je eetpatroon maar het helpt zeker.

Meat free Monday

Als je al een tijdje CuliNice volgt weet je dat wij vaak een meat free Mondays posten. Dit betekend eigenlijk zoals de naam al zegt, dat je op maandagen geen vlees eet. Geen inspiratie wat je kan maken? Bekijk onze meat free Monday recepten. 1 dag in de week geen vlees eten helpt enorm, zo bespaar je er enorme liters water mee en co2.

Noten

Wat noten toevoegen aan je vegetarische salade, of als snack lekker op eten. Noten zijn erg gezond, zeker als je weinig tot geen vlees eet. Zo kan je in plaats van vlees makkelijk noten toevoegen aan je maaltijd!

Koop minder vlees

Tja… Als je het niet in huis hebt kun je het makkelijk opeten. Stop met het kopen van te veel vlees, koop bijvoorbeeld kleinere verpakkingen. Gebruik tijdens het koken minder vlees zo voorkom je ook verspilling. 

Wees niet alleen

Je woont bijvoorbeeld samen met je vriend of vriendin, en jij wilt minder vlees gaan eten. Vraag gewoon of ze mee willen doen! Samen is altijd een stuk beter. Mijn vader is bijvoorbeeld laatst vegetarisch gaan eten, en aangezien ik ook al vegetariër ben kon hij makkelijk met mij mee eten.

Begin klein

En als laatst… Begin gewoon klein! Als jij als vleesliefhebber in een keer 1 hele dag stopt met vlees eten kan dat best heftig zijn. Begin gewoon klein, met 1 maaltijd of bestel in een restaurant gewoon een keertje vegetarisch. Ga in stapjes, de volgende keer ontbijt en lunch je vegetarisch. Je gaat vanzelf merken dat je het helemaal niet meer mist!


Relevante producten: }}

De parttime vegetarier

Of het nu om persoonlijke of praktische redenen gaat, feit is dat steeds meer mensen overstappen op een 'flexitarisch' dieet.

Meer informatie

The Meat Free Monday Cookbook

Paul, Stella and Mary McCartney launched the Meat Free Monday campaign as a simple idea to show everyone the value of eating less meat - and to make it easier for us all to do so

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus