Menu

Kräftskivan

op 09-06-2019 | Linn van Velzen

Gek op rivierkreeften? Dan is deze speciale dag een droom die uitkomt voor jou! Namelijk Kräftskivan, een Zweedse traditie. Je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, dus ik ga je er alles over vertellen!

Dit feest staat in teken van de rivierkreeft. Ook eten en drinken samen met vrienden of familie. Dit feest heeft geen speciale datum, zolang het in de maand augustus wordt gevierd. Deze traditie wordt al sinds jaar 1500 gevierd, al een hele tijd dus! De reden dat dit feest wordt gehouden is omdat het na die maand niet legaal was om op zoetwaterkreeften te vissen. Deze kans moet dan ook benut worden, want er gaat niks boven verse kreeftjes. Dit feest wordt meestal buiten in het zonnetje gevierd. De hele tuin wordt versierd met rode kreeftjes en vaak draagt iedereen een papieren hoedje.

Wat dit feest zo leuk maakt naast het onbeperkt kreeften eten, is het drinken van ‘snaps’. Voordat je begint met eten, zing je een kort liedje en neem je daarna een slokje van het drankje. Snaps is een sterke drank dat in Zweden niet als een shotje wordt genomen maar steeds in kleine beetjes. Je kunt je wel voorstelen dat het na een paar keer zingen erg gezellig wordt. De kreeften worden vaak met een heleboel dille gekookt, Scandinavischer kan het bijna niet. Vaak wordt het dan ook geserveerd met brood, aioli, kaas, salade en een groente taart. Het is de bedoeling dat je eerst het kook sap uit het kreeftje zuigt voordat je het opeet.


Relevante producten: }}

Stijlvolle Krabhamer / Kreeft Bestek - Krab / Kreeftentang / Houder / Hamer

Stijlvolle schaaldieren kraker, voor het kraken van kreeft, krab en andere schaaldieren.

Meer informatie

Kreeft / Druk Heruitgave

Kreeft is chic. Als u echt iets bijzonders wilt maken, voor vrienden of familie, voor een speciale gelegenheid, dan is kreeft een fantastische keus.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus