Menu

Koolhydraatarm eten?! Dat is nog niet zo saai

op 03-01-2020 | Write Club

Aardappelen, rijst, pasta: carbs are life! Ze zijn super lekker maar wie gezond wil eten wordt aangeraden niet te veel te eten (what a shame). Vrouwen zouden slechts maar 350 gram koolhydraten per dag te mogen eten en mannen 450 gram. Denk je nu bij je jezelf: ‘dit kan ik nog wel eens minderen’, dan ben je hier op het goede adres. In deze blog delen we 5 koolhydraat vervangers waar je heel lekkere recepten mee kunt maken. Lees snel verder!


#1 Courgette

Niet alleen van pasta maar ook van courgette kan een heerlijke lasagne worden gemaakt. In plaats van pastabladen worden courgettes gebruikt. Snijd deze in plakjes of gebruik een kaasschaaf om dunne partjes te creëren. Om de pasta nog extra vullend te maken kun je er nog andere groentes gebruiken, zoals paprika of wortel.

Tip: gebruik je dikkere plakjes? Bak de courgette in stukjes dan eerst met een beetje olie in de pan voordat je ze in de ovenschaal legt.


#2 Pompoen

Nee, pompoenen worden niet alleen als versiering met Halloween gebruikt maar ook in koolhydraatarm eten. Snijd de pompoen in hele kleine reepjes en voilà: je hebt je eigen gemaakte pompoen spaghetti. Neem het standaard bolognese recept als voorbeeld, alleen vervang je de pasta met pompoen. Het voordeel? Pompoen is binnen 2 minuten gaar gekookt, hoe fijn is dat!


#3 Bloemkoolrijst

Gebruik bloemkool om rijst te vervangen. Maak voor de verandering eens een paddestoelen risotto met bloemkoolrijst. De risotto blijft net zo romig en is ook nog een sneller klaar omdat de bloemkool sneller vocht absorbeert.

Weetje: er ligt nu zelfs al bloemkoolrijst in de schappen van de supermarkt (hoef je het gelukkig zelf niet meer te snijden).


#4 Rode biet

Gek van rode bietjes? Probeer dat eens een wrap gemaakt van deze zoete groente. Combineer het met geitenkaas, appel en walnoten en je hebt een heerlijke en originele lunch. Niet alleen worden er wraps van rode biet gemaakt, zelfs pizza bodems moeten er aan doen geloven.


#5 Ei

Eieren kunnen voor heel veel recepten worden gebruikt en al helemaal als koolhydraat vervanger. Wil je een quiche maken? Laat het bladerdeeg staan en gebruik veel eieren! Het voordeel van ei is dat het vast is en vullend is. Voeg er veel groente, vis of vlees aan toe om de quiche nog rijker te maken.

Aan de slag met koolhydraatarm eten!

Nu weet je welke ingrediënten koolhydraten kunnen vervangen. Wij zeggen: haal die bietjes, courgettes of bloemkool in huis en probeer is wat uit. Misschien kom je nog wel eens achter heerlijke en gezonde koolydraatarme recepten die je eerder nog niet hebt gegeten.


*Er horen foto's bij dit artikel, maar deze zijn niet te zien door problemen met het systeem


Relevante producten: }}

Koolhydraatarme Wereldgerechten Oanh's Kitchen Koolhydraatarm kookboek

"Koolhydraatarme Wereldgerechten uit Oanh's Kitchen. Van Italiaanse Tiramisu tot Indonesische bloemkoolnasi. Ook staan er in dit koolhydraatarm kookboek lekkere bakrecepten.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus