Menu

Kersentaart dag

op 20-02-2019 | Amane van Elsacker

Een dag toegewijd aan kersentaart... Ja dat is wat, deze dag is namelijk erg populair in Amerika. Een heerlijk klassiek recept, en niet moeilijk om te maken. Er staan duizenden recepten online over de kersentaart. Maar hoe is deze dag eigenlijk ontstaan? Je zult het vast niet geloven maar het heeft allemaal te maken met de eerste president van Amerika. George Washington.

Het begon allemaal met een verhaal dat zich af speelt rond 1738, 6 jaar oude George Washington krijgt zijn eerste hakbijl van zijn vader. George vond het erg leuk om alles om te kappen wat hij maar tegen kwam. Zo ook de Engelse kersenboom die in zijn moeder's tuin stond. Hij kapte hem helemaal af tot de boom dood was. Zijn vader kwam al snel achter dat de boom is vermoord. Toen zijn vader vroeg wie de boom had omgekapt zei George een van zijn bekendste uitspraken “I can not lie, you know that I can not lie. I did, I cut it with my hatchet”

Dit verhaal is geschreven door Mason Weems, hoogswaarschijnlijk was dit verhaal een mythe en nooit echt gebeurd.

Elk jaar een kersentaart bakken, vaak in combinatie met president dag of George Washington's verjaardag. Dat is iets wat vele Amerikanen doen. Denken ze aan George Washington, denken ze aan kersentaart. Amerikanen houden deze traditie zo 200 jaar al voor. Tja wie houd er niet van kersentaart ?

Kersentaart wordt vaak in combinatie met wat slagroom of ijs gegeten. Je kan er verschillende soorten bessen bij gebruiken

Pak de kersen er maar bij geniet van kersentaart dag!


Relevante producten: }}

Masterclass Taart/vorm met losse bodem - 25cm

De taart vorm van Kitchenkraft met een hoogte van 3.5 cm. Maak met deze metalen taartvorm de lekkerste taarten en quiches en laat iedereen meesmullen.

Meer informatie

Taartschep goud - Taart snijder - taartschep en snijder in 1

Productbeschrijving Naadloos uit één stuk vervaardigd. Voor het gemakkelijk opscheppen en serveren van taart, koek en gebak.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus