Menu

Hummus dag

op 12-05-2019 | Linn van Velzen

Morgen is het zo ver, dag van de Hummus. Voor iedereen die geen idee heeft wat hummus is, je hebt geen idee wat je mist. Wij gaan je alles over hummus vertellen en wat je er mee kan doen.

Wat is hummus nou eigenlijk?

Dit gerecht komt oorspronkelijk uit de Libanese keuken, inmiddels is het wereldwijd bekend. Hummus bestaat standaard uit een aantal ingrediënten; kikkererwten, knoflook, olijfolie, tahin en sesampasta. Je kunt zelf kiezen wat je erbij voegt om het extra lekker te maken. Bijvoorbeeld; paprika, chili en zelfs chocola. Hummus serveer je meestal met pita brood, maar tegenwoordig vind je dit ook in salades en op brood. Naast dat hummus ontzettend lekker is, is het ook nog eens super gezond. Er worden geen ongezonde vetten toegevoegd, tenzij je het zelf doet natuurlijk.

Waar kan je hummus voor gebruiken?

Hummus kan je gebruiken voor meerdere gerechten. Om je te inspireren laten wij een aantal voorbeelden zien.

Chocolade hummus: dit is te krijgen bij de Albert Heijn voor een euro per bakje en veeeel gezonder dan Nutella. Dus een goed excuus om voortaan je dag te beginnen met een chocolade spread.

Buddha bowl: het lijkt op een smoothie bowl, maar dan met groentes. Het is een vegetarische salade dat vaak koud geserveerd wordt. Ik had laatst zon buddha bowl met hummus als een soort dressing, dat paste er perfect bij!

Dip: gebruik hummus als een dip voor je brood, groentes en snacks. Gezonder dan verschillende soorten sauzen! Wees creatief met je snacks of met je dip door er wat extra ingrediënten door heen te mixen.


Relevante producten: }}

Hummus

In Hummus vind je meer dan 60 lekkere en gezonde recepten voor allerlei smeersels en dips. Van smaakvolle kruidenpesto tot chocolade-hazelnootpasta! Het lekkerst om zelf te maken!

Meer informatie

Philips HR1393/90 - Hakmolen

De Philips Hakmolen HR1393/90 biedt een helpende hand in de keuken. Het apparaat kan alles snijden wat je maar wilt: groenten, noten enzovoorts, en dat binnen enkele seconden.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus