Menu

Het belang van samen eten

op 15-05-2019 | Tom den Ronden

Vandaag is het de dag van het gezin, een mooi moment om het belang van samenzijn te delen. Vandaag de dag doen we steeds meer voor onszelf. Flexwerken is populairder dan ooit en de mens schiet steeds sneller door zijn leven heen. Samen eten is een mooi moment om eventjes je rust te pakken. Samen. Met het gezin, met huisgenoten, of zelfs als je alleen eet, is het fijn om je moment te kunnen pakken.

De eettafel. Een plaats in ieders huis waar wel honderd verschillende dingen worden uitgevoerd. Zet er een laptop op en je hebt een bureau. Leg wat kaarten neer en je hebt een tafel waaraan je een spelletje kunt doen. Echter, het heet natuurlijk een ‘eet’ tafel. Deze hoeksteen van iedere woning is de plaats waar je je even kunt onttrekken aan de dagelijkse sleur. ‘Hoe was jouw dag?’ Een vraag die meer voor je onderbewuste betekent dan menig persoon denkt.

De eettafel is niet enkel een plek om te eten, zoals gezegd is het ook een gezelschapsvoorwerp. Het is een plek waar men de dag kan starten en kan afsluiten. Een plekje waar iedereen samenkomt, om vervolgens weer hun eigen zaken te doen. Voor een gezin is zoiets belangrijk. In plaats dat iedereen zijn of haar eigen ding doet, is het goed om een vast moment te hebben waarop we weer eventjes samen kunnen komen. De gang van zaken kunnen delen. Gevoelens kunnen uiten. Natuurlijk het liefste onder het genot van een heerlijk recept.

Samen eten is iets belangrijks. Het zorgt ervoor dat onze stressniveaus worden verlaagd. Het is een fysieke aanvulling op het digitale leven dat we leiden. Daarnaast is het voor kinderen heel fijn en leerzaam om samen met hun ouders te eten. Tafelgesprekken stimuleren een kind in zijn of haar opvoeding. Het is een momentje dat je weet er naar je omgekeken wordt, dat er volledige, niets ontziende interesse in je wordt getoond.

Daarom wil ik jullie allemaal meegeven, om vanavond eens lekker de tijd te nemen om samen te eten. Geen snelle hap, niet het bord op schoot voor de televisie, maar gewoon de rust pakken die iedereen zo nu en dan nodig heeft. Om de batterij op te laden, om wat meer naar elkaar om te kijken, en vooral, omdat samen eten veel gezelliger is. Dus let niet op de klok, of op wat je nog moet doen, maar neem de tijd voor elkaar. En geniet er vooral ook van.


Relevante producten: }}

Cosy&Trendy Turbolino Dessertbord - Ø22 cm - Blauw - 6 stuks

6-delige set Turbolino dessertborden van Cosy&Trendy, waarvan de binnenzijde van elk serviesstuk haar eigen identiteit heeft. Heel bijzonder.

Meer informatie

Eco-collection - Fairtrade Eet Tafel - Scrapwood / Sloophout - Rechthoekig

Deze tafel is gemaakt door ambachtslieden uit Jodhpur in het noorden van India die gebruik maken van duurzaam en gerecycled hout.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus