Menu

Food review Dr Worst Breda

op 16-04-2019 | Tom den Ronden

Ken je dat? Het gevoel van een perfect gerecht, bereid door een specialist? Precies dat gevoel wordt opgeroepen als je een broodje bestelt bij Bredaas eigen Dokter Worst. Deze gevestigde BBQ gerelateerde huisarts weet alle zintuigen te prikkelen en ik ga je precies vertellen waarom!

Voor ik ga vertellen waarom iedereen dit broodje eens moet proberen, wil ik eerst even delen hoe ik voor het eerst in aanraking kwam met dit fenomeen in Breda. Het was een zwoele zomer, waarbij ik geregeld naar Zonnig ging, een gratis techno feestje, iedere zomerse zondag in Breda bij Strand Binnen. Hier is muziek, een bar, leuke mensen, maar natuurlijk ook eten. Het eten verschilt regelmatig en op deze specifieke zwoele, warme en vooral heerlijke zondag, was er ook heerlijk eten, namelijk: Dokter Worst.

Voor ik had bestelt werd mijn reukorgaan al bedwelmd door de stevige geur van kwaliteitsvlees op een barbecue. Het kon niemand ontgaan, zo heerlijk als deze lucht via de neus het brein prikkelde. Kopen, kopen, kopen, was het devies. Behalve kwaliteit zit er ook een sociaal aspect aan, want Jeroen, zoals de dokter eigenlijk heet, neemt de tijd voor je. Geen klakkeloze massaverkoop, geen vijftig broodjes die klaarliggen. De worsten, gemaakt van kwaliteitsvlees, zijn van tevoren gerookt en gekookt, maar worden ter plekke gegrild, terwijl je erop staat te kijken. Ik durf het gerust een klein kunstwerk te noemen hoe de worsten liggen te sissen op de twee bij vier grillplaat.

Na het maken van je keuze tussen varkensvlees of de soja uitvoering, mag je je voorkeuren voor toppings mededelen. Een waar doktersrecept kan ik je vertellen. Zuurkool, stukjes augurk, een beetje jalapeño, en vooral de gebakken uitjes zijn overheerlijk. Deze samenstelling wordt afgemaakt met een sausje en ook daarin is keus genoeg. Klassieke mayonaise voor de kenner, lichtpittige perenchutney voor de avonturier of de prijswinnende ‘Nondedju’ saus voor de echte waaghals.

52520579_2227227630662928_8872922131638255616_n.jpg#asset:30074


Dit alles bij elkaar zorgt voor de perfecte smaakexplosie, klaargemaakt door een man die met medische precisie jouw perfecte broodje samenstelt. Een echte chef, met oog voor wat jíj wilt, of beter, wat je nodig hebt. De ultieme snack voor op een feestje of als lunch, maar eigenlijk kan je altijd wel een broodje Dr. Worst gebruiken. Het is ook niet zomaar een hotdog, het is een échte Dr. Worst. Dus zoek hem op. Zijn kraam staat op de Oude Vest in Breda.

Teleurstellingen bestaan niet bij Bredaas beste praktiserende arts.


Relevante producten: }}

Rookoven Deluxe - RVS - 40x27x19 cm

Voor het zelf roken van bijzondere lekkernijen, zoals vlees en vis, is deze rookoven 'De Luxe' van Kitchen Basics onmisbaar.

Meer informatie

BBQ Grill King Smokerbarbecue

Luxe houtskool barbecue-grill van Kooki met porselein geëmailleerde deksel en schaal & roestvrijstalen ventilatierooster. Met 2 wielen voor het gemakkelijk verplaatsen

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus