Menu

Europese gerechten op CuliNice

op 09-05-2019 | Amane van Elsacker

Het is vandaag Europadag! Om dit te vieren delen wij een aantal recepten uit verschillende Europese landen. Welk recept ga jij vanavond proberen?

Europadag is niet zo bekend maar we vieren vandaag dat 69 jaar geleden de aanzet werd gegeven voor de eenwording van Europa. Juist op het moment dat heel Europa vreesde voor een derde wereldoorlog. Vandaag de dag leven we nog steeds in vrede en dat mag gevierd worden met een lekkere maaltijd!

Pasta aglio e olio

De Italiaanse keuken is geliefd en kent velen smaken. Dit klassieke gerecht is misschien wel de grondlegger van de pasta's. Het is zo eenvoudig en dat mag zo nu en dan ook wel eens. Bekijk het recept hier.

Pasta-aglio-e-oli.jpg#asset:15175


Hollandse erwtensoep

Ons eigen kikkerlandje mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met de oer-Hollandse erwtensoep. Het is een favoriet onder velen van ons maar heb je het zelf wel eens gemaakt? Een huisgemaakte erwtensoep smaakt nog altijd het beste! Bekijk het recept hier.

Snert.jpg#asset:13043


Franse briesoep

Maak nu een heerlijk vegetarisch soepje met Franse brie. Dat is nog eens wat anders dan snert! Bekijk het recept hier.

MFM-briesoep.jpg#asset:11776


Spaanse churros

Het is misschien geen hele maaltijd maar we konden deze heerlijke snack niet overslaan. Probeer het recept nu zelf en waan je in Spaanse sferen! Bekijk het recept hier.

churros.jpg#asset:3786Relevante producten: }}

Europese vlag in hart keukenschort/ barbecueschor

Europa hart barbecueschort/ keukenschort zwart voor volwassenen. Op dit schort staat groot de Europese in de vorm van een hart.

Meer informatie

Beker / mok met de Europese vlag

Witte mok met de Europese vlag. De Europa beker heeft een inhoud van ca. 300 ml. De mok is magnetron en vaatwasmachine bestendig. Materiaal: keramiek. Hoogte: 9,5 cm.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus