Menu

Eten voor een gezond uiterlijk

op 07-06-2019 | Linn van Velzen

Puistjes, rode vlekken, irritaties, acne, psoriasis en ga zo maar door. Voor ons vrouwen (misschien ook mannen) een grote ergernis. Hoe zou dit toch komen? Vaak doen we dit allemaal zelf door alles wat wij in onze mond stoppen. Lees eerst dit artikel voordat je een afspraak maakt bij de schoonheidsspecialiste.

Water, water en nog eens water
Naast gezond eten en het verzorgen van de huid is het ook heel belangrijk om je huid goed te hydrateren. Het smeren van crèmepjes zal voor veel mensen een goede werking hebben, maar dit is vaak niet genoeg. Per dag moet je ongeveer 2 liter water drinken wil je het ultieme effect krijgen.

Rode groentes
Denk aan chili ’s, tomaten, paprika en bieten. In deze producten zitten veel collageen, dat zorgt voor stevigheid in het hele lichaam en vooral in onze huid. Iets wat collageen kapot maakt zijn zonnestralen. Het is algemeen bekend dat te veel zon slecht is voor je huid. Deze producten werken goed als een natuurlijke bescherming tegen de zon.

Oranje groentes
Vol met vitamine A. Het helpt de cellen in je huid om te herstellen en te genezen. Ook zijn pompoenzaden goed tegen puistjes.

Visolie
Een vers stuk zalm zit vol met omega-3. Dit maakt de cellen in de huid sterker door een beschermende vet laag rond de huidcellen. Het zou je ogen kunnen verbeteren, een positieve werking hebben tegen risico’s voor hartziektes, tegen depressie en angst, ontstekingen en nog veel meer. Mocht je geen fan zijn van vis of eet je alleen vegetarisch? Een goed alternatief zijn visolie supplementen of lijn- en chia zaden.

Antioxidanten
Frambozen, aardbeien, bramen, blauwe bessen, tropisch fruit, avocado en rauwe amandelen. Producten die een boel antioxidanten bevatten. Antioxidanten staan ook bekend als vitamine E en C. Het gaat het beschadigen van cellen en weefsels tegen en kan zelfs verschillende ziektes zoals hart- en vaatziektes voorkomen.

Voorkom stress en slaap genoeg
Dit is iets anders dan voeding maar wel essentieel voor een goede huid. Te veel stress zorgt voor een heleboel onzuiverheden vooral rondom de kin, wangen en kaaklijn. Ook wanneer je telkens minimale slaap pakt, zal dit niets goeds doen voor je huid, hoe gezond je eet. Dit zal ook zorgen voor veel onzuiverheden rondom je voorhoofd. Tip! Verschoon je kussen een keer in de week. Doordat het kussen na een tijdje veel bacteriën met zich mee brengt, zal dit ook op jouw huid terecht komen door al het gedraai ’s nachts in bed.


Relevante producten: }}

Chilly's Bottle Drink- & Thermosfles Goudroze

Deze goudroze moderne stijlvolle drinkfles van Chilly's Bottles combineert het gemak van een waterflesje met hoogwaardig technologisch vernuft en de milieuvriendelijke voordelen

Meer informatie

Omega 3 Capsules (1000 Mg) - 90 Softgels - PerfectBody.nl

De visolie die gebruikt is bij de productie van dit product is van de hoogste kwaliteit en zuiverheid doordat de vetzuren worden gewonnen bij lage temperaturen.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus