Menu

Een ode aan de midnight snacks

op 17-01-2020 | Write Club

Of je nu thuis komt van een avondje bier drinken in de kroeg of tot in de late uurtjes wakker bent gebleven om je favoriete Netflix serie te binge-watchen, we kennen allemaal dat gevoel van immense honger wanneer de klok middernacht slaat: het is tijd voor een midnight snack. De opties binnen ons favoriete snack-moment van de dag zijn eindeloos en bedenken wat we willen eten kost dan ook vaak meer tijd dan het daadwerkelijk eten van de creatie. Wij helpen je graag uit de brand met een lijstje van onze favoriete midnight snacks. Je mag ons later bedanken!


De Double Castro - Pitatosti met kip & kaas

De tosti, misschien wel onze favoriete maaltijd of snack aller tijden. Er is geen moment waarop een tosti niet gepast is en de varianten op deze mighty snack zijn eindeloos. Eén van onze favorieten is absoluut de Double Castro: een pitatosti met kip en kaas. Waarom een pitatosti in plaats van een normale? Omdat ons favoriete snack-moment van de dag vraagt om een bijzondere snack, daarom!

Het recept voor onze befaamde pitatosti met kip & kaas vind je hier.


Hartige wentelteven

Wie kent ze niet, wentelteefjes behoren tot de absolute klassiekers. Wanneer je midden in de nacht cravings hebt naar een boterham met salami maar dan nét even anders zijn daar de hartige wentelteven om jouw nacht te redden. Een combinatie tussen de wel bekende wentelteef en salami, aka het beste broodbeleg ever, maakt dit de perfecte midnight snack.

Nieuwsgierig naar het recept voor hartige wentelteven? Klik dan hier.


De vijf-minuten pizza

Voor de meeste studenten onder ons heeft de vijf-minuten pizza eigenlijk geen introductie meer nodig. Deze pizza, die gemaakt wordt op basis van Mexicaanse tortilla’s, heeft het perfecte formaat voor de vierde maaltijd van jouw dag. Het beste aan deze pizza is dat je hem geheel naar wens kunt samenstellen. Heb je zin in kip? Dan beleg je hem gewoon met kip. Heb je zin in ananas? Schaam je diep, dat hoort niet op een pizza! Ben jij die zeldzame student die dit recept nog niet kent?

Klik dan hier om de bereidingswijze van de vijf-minuten pizza te checken.


Doritos Kip

Het klinkt misschien als een iet-wat vreemde combinatie, maar deze heerlijke snack staat op meerdere momenten van de dag garant voor een sensatie op je smaakpapillen. Het beste aan dit recept is dat het niet zo gecompliceerd is als het klinkt, je hoeft dus absoluut geen sterrenchef te zijn om deze snack te bereiden. Minimale kookskills zijn meer dan voldoende.

Sta jij al te springen om Doritos kip te bereiden? Klik dan hier voor het recept.


Bananenchips

Ook aan de gezonde lezers onder ons is gedacht, want met deze snack hoef jij je niet schuldig te voelen na het eten van chips. Deze snack vraagt slechts drie ingrediënten die zonder twijfel te vinden zijn in het keukenkastje van iedere student. Het beste aan deze snack? Als je niet alles op krijgt kun je het gewoon bewaren voor de volgende avond, dubbel plezier dus. Het bananenchips recept is voor menig foodie geen geheim meer.

Ken je het nog niet? Dan vind je het recept van deze gezonde midnight snack hier.


Pannenkoek met Spek en Kaas

Collega Tim omschrijft de pannenkoek als ‘gouden flappen van geluk’ en zelf zou ik het niet beter kunnen verwoorden, want wie houdt er nou niet van pannenkoeken? Soms heb je gewoon zin in een heerlijke pannenkoek, zoals je ouders deze vroeger voor je maakten. Het maken van pannenkoeken biedt ontelbare mogelijkheden, je kunt het zo gek niet bedenken of men maakt er een pannenkoek van. Dat maakt deze snack uitermate geschikt voor iedere mogelijke zoete craving die je midden in de nacht hebt. Heb jij thuis niet geleerd hoe je dit typisch Nederlandse gerecht maakt?

Dan vind je het recept voor pannenkoeken met spek en kaas hier.


Nacho’s met gehakt en groenten

In deze ode mag natuurlijk de koning der midnight snacks niet ontbreken: nacho’s. Heeft deze snack eigenlijk nog een introductie nodig? De varianten zijn eindeloos, maar de simpele variant van nacho’s met gehakt (en groenten) blijft onze favoriet. Mochten de groenten te gezond voor je zijn, laat je deze er gewoon uit. Het recept voor nacho’s is zo simpel als het alfabet, maar we verblijden je natuurlijk graag met het recept.

Klik hier voor het recept van nacho’s met gehakt en groenten.


Gebakken friet met sambal

Gebakken friet met sambal. Ja, dat lees je goed: friet met sambal, ofwel ‘sambal goreng kentang kering’. Wanneer de nacho’s jou inmiddels je neus uitkomen is dit recept absoluut de uitvinding van de eeuw. Deze hartige snack mag dan wel bijzonder klinken, we verzekeren je dat je hier geen spijt van gaat krijgen! Dat je het recept van gebakken friet met sambal nog niet kent is natuurlijk niet gek.

Ben jij nieuwsgierig naar deze heerlijke snack? Klik dan hier voor de bereidingswijze!


Relevante producten: }}

Fresh Food For Everyone

Van een salade tot een warme maaltijd of zelfs een toetje, alles is snel en makkelijk met een basis keuken te bereiden. Dit is een must have voor in je kast!!

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus