Menu

De vijf lekkerste ‘fastfood’-restaurants in Orlando

op 19-01-2020 | Write Club

Orlando staat bekend als de walhalla van attractieparken met als voorbeeld Walt Disney World, Universal Studios en SeaWorld. Maar wist je dat de stad ook overspoeld wordt met ‘fastfood’- restaurants? Tijdens mijn stage in ‘the sunshine state’ voor een half jaar heb ik kennis mogen maken met de lekkernijen die je in Nederland vaak niet kunt vinden in een restaurant.


Verse hamburgers bij Wendy’s

We trappen de lijst af met de fastfoodketen Wendy’s. Wendy’s bestaat sinds 1969 en is opgericht in de Amerikaanse staat Ohio. Men kan daar terecht voor de snelle hap zoals frietjes, hamburgers en sandwiches. De keten werd een groot succes: in 1975 werd de eerste Wendy’s geopend buiten de Verenigde Staten. Het succes was ook te danken aan het verse vlees wat werd bereid voor de hamburgers. Wendy’s was ten slotte de eerste fastfoodketen die gezonde producten aan haar assortiment toevoegde. Helaas kun je de Wendy’s niet in de Benelux-landen vinden, omdat een zekere snackbarhouder uit het Zeeuwse Goes met dezelfde naam heeft ingeschreven in het Handelsnaamdepot.


Kip op z’n best

Op nummer vier staat de Amerikaanse keten ‘Chick-fil-A’. Zoals de naam al doet vermoeden: ze zijn gespecialiseerd in kipgerechten. Ook Chick-fil-A is een fastfoodketen, maar laten we zeggen, de luxere versie van de Kentucky Fried Chicken (KFC). De keten opende in 1946 haar eerste restaurant door de christelijke Truett Cathy. Men kan daar terecht voor dik belegde sandwiches met kip die behoorlijk veel calorieën bevatten. Op maatschappelijk

gebied houdt Chick-fil-A aan haar christelijke waarden. Zo zijn alle restaurants tijdens feestdagen en ook op de zondag gesloten.


Visgerechten zoals je die nog nooit eerder hebt geproefd

Red Lobster vinden we op plek nummer drie. Opgericht in 1968 en ondertussen gevestigd in meer dan elf landen buiten de Verenigde Staten is het één van de succesvolle restaurants van heel de wereld. Bij Red Lobster kan je terecht als je zin hebt in een visgerecht zoals kreeft, krab, zalm of allerlei andere vissoorten. Maar ook voor de vleesliefhebber ben je op het juiste adres. Bij het bestellen van een visgerecht proef je gelijk hoe vers en mals het gebakken is waardoor het water letterlijk uit je mond loopt.


Een berg aan friet met een topje kaas, bacon en prei

Op de één na beste plek van de lijst staat gevestigd: Miller’s Ale House. Miller’s Ale House is een combinatie van een restaurant en sportbar die alleen in Florida te vinden is. Het restaurant verschilt niet veel met de eerdergenoemde ketens. Ook hier worden vis- en vleesgerechten aangeboden met een uitgebreid toetjesmenu. Er is één gerecht die ik graag in het zonnetje wil zetten. De ‘Fully loaded cheese fries’. Een gerecht wat je in principe heel gemakkelijk thuis kan bereiden, maar je mist toch wel net dat stukje liefde van Miller’s Ale House. De frietjes liggen onder een lading van twee soorten kaas, stukjes bacon of kip, prei en een

overheerlijke dressing. Eén must als je ooit in Orlando bent en op zoek bent naar een ‘share- able’-maaltijd.


Walhalla aan toetjes

The Cheesecake Factory: the place to be als het draait om cheesecakes. De gast wordt letterlijk overdonderd van de ambiance en de geur van de overheerlijke toetjes. De keuze qua cheesecake is enorm: 35 soorten cheesecakes staan op de menukaart en het liefst zou je van iedere cheesecake een hapje willen proeven. Mijn favoriet is toch wel ‘the Original’, waar het allemaal mee begonnen is. Ieder hapje wat je neemt, komt een stukje euforie naar boven. Naast cheesecakes kun je daar ook terecht voor een compleet driegangenmenu. Gasten zijn overigens natuurlijk ook welkom om enkel een van de goddelijke desserts te komen eten.

Van loaded fries tot aan visgerechten is er voor ieder wat wils tijdens je toekomstige vakantie in Orlando. Heel veel gerechten spreken voor zich, maar ik zou sowieso de restaurants bezoeken die je in Nederland niet kunt vinden: in het bijzonder de toetjes van the Cheesecake Factory en de loaded fries van Miller’s Ale House. Gegarandeerd smullen!


Relevante producten: }}

Fast Food

De 80 snelle recepten staan in een handomdraai op tafel en geven jou de kans om écht te genieten.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus