Menu

De eerste keer uit eten met je date

op 13-02-2020 | Write Club

De een ziet het als lopende band werk en de ander schiet al in de stress bij het horen van het woord. Daten. Het blijft toch wel een dingetje. Want wat is nou de beste optie voor een date. De een zweert bij een casual drankje doen op het terras. De ander gaat voor Netflix & Chill, in hoeverre je dat een date kunt noemen. Een bezoekje aan de bioscoop voor de niet zo’n goede praters of natuurlijk een lekker hapje eten. Wie houdt er nou niet van lekker eten onder het genot van, hopelijk, goed gezelschap ?!

Uit eten is een van onze favorieten bezigheden, dus waarom niet tijdens een date? Het kan dat een date totaal in de soep loopt en elkaar het liefst niet meer onder ogen komt. Maar wie weet is het wel een groot succes en eindigt de avond wel met take home dessert. Om het etentje soepel te laten verlopen hebben we een aantal do’s en don’ts op een rijtje gezet. We kunnen hiermee natuurlijk geen garantie geven dat je ook daadwerkelijk in de smaak valt.

Om er zeker van te zijn dat je de juiste plek kiest voor de date zijn er een aantal belangrijke punten. Voordat de avond zover is, is het wel zo handig om te weten waar jullie beide van houden. Het zou toch zonde zijn om voor een vleesrestaurant te gaan als de ander vegetarisch is. Of te kiezen voor een Italiaan terwijl de ander een glutenallergie heeft. Kies bovendien een plek die makkelijk te bereiken is. Hoe lekker het eten ook is, ergens in de middle of nowhere is voor een date niet zo’n goed idee. Ten eerste is de weg er naar toe dan al een hele opgave. Je wilt niet bezweet en buiten adem aankomen om vervolgens je date net niet in de armen te vallen. Ten tweede is een beetje bekendheid ook wel fijn voor jullie beide. Want waarom zou je de trein naar Friesland pakken als je in je hometowngenoeg leuke plekjes hebt? Als laatste, en niet te vergeten misschien wel de belangrijkste, je kunt niet snel naar huis als de date toch niet zo geslaagd blijkt te zijn…

De avond is aangebroken, jullie zitten in het restaurant. Na even wat te gekletst te hebben onder het genot van een drankje is het tijd om de menukaart te bekijken. Er staat van alles op wat in de smaak valt, maar kies bewust. Een vettige hamburger die met moeite in je mond past is niet echt charmant. Spareribs die je met je handen moet gaan eten en vervolgens heel je gezicht onder te hebben met saus is ook niet zo prettig. Een salade, gezonde keus, maar denk er nog eens goed over na. Je wilt geen groene bladeren tussen je tanden hebben zitten tijdens je eerste date. Ga ook niet voor een maaltijd die erg zwaar op de maag valt, je wilt voorkomen dat je broeksknoop op springen staat of de rest van de avond met een opgeblazen gevoel zit.

Met de locatie en het gerecht moet het met deze do’s en dont’s wel goed komen. Maar er is nog een klein detail die zeker niet over het hoofd mag worden gezien. Namelijk: tafelmanieren. De manier waarop en hoe je eet kan namelijk van doorslaggevende reden zijn om te gaan voor een vervolg date of niet. Doe dan ook niet alsof je thuis bent. Ga niet onderuit gezakt aan tafel zitten met een ongeïnteresseerde houding. Eet netjes met mes en vork in plaats van aan te vallen als een beer die z’n prooi te pakken heeft. Praat niet met een volle mond en heel belangrijk: ga niet luidkeels zitten boeren recht in het gezicht van je date. Niet charmant.


Relevante producten: }}

Dating For Dummies

Trusted guidance on meeting Ms. or Mr. Right With new and updated content, Dating For Dummies, 3rd Edition includes all the information you'll need for navigating the contemporary.

Meer informatie

Gezellig samen uit eten 50,-

Bent u op zoek naar een geslaagd cadeau waar iedereen blij van wordt? Geef dan 'Gezellig samen uit eten' cadeaukaart!

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus