Menu

De 4 lekkerste Italiaanse desserts

op 12-06-2019 | Linn van Velzen

Wanneer ik in een Italiaans restaurant eet, moet ik altijd ruimte overhouden voor het toetje. Waarom? Omdat Italiaanse toetjes de allerbeste zijn! Daarom laten we je 4 heerlijke, Italiaanse desserts zien!

Cannoli
Een van mijn favorieten! Een gefrituurd koekje met ricotta vulling. Je mag mij wakker maken voor dit dessert en geloof me, dat is bijzonder. Je hebt ze in verschillende smaken. Mijn favoriet is de klassieker met ricotta vulling en pistache nootjes, maar je hebt ze ook met Nutella, citroen, pistache, koffie en nog veel meer.

Panna cotta
Het toetje is gemaakt van gekookte room dat koud geserveerd wordt en vaak met fruit, karamel of chocola. Eigenlijk heel simpel, maar wel heel lekker. Het dessert komt oorspronkelijk uit de Noord- Italiaanse regio Piëmont.

Tiramisu
Een die iedereen kent als het gaat om Italiaanse desserts, tiramisu! Dit dessert bestaat uit verschillende lagen van koekjes, koffie (likeur), cacao en mascarpone. Een van de bekendste desserts en staat bij vele restaurant wel op de kaart. Ook is dit makkelijk om thuis te maken. Er gaat niks boven verse tiramisu.

Semifreddo
Dit betekend ‘half bevroren ijs’, de naam zegt misschien al genoeg. Het is een soort ijstaart waarvoor je geen ijsmachine nodig hebt. Het is een soort mousse dat je bevriest, super handig! Je kan alle kanten op met deze taart als het gaat om de smaak. Denk bijvoorbeeld aan de favoriet van de Italianen, pistache. Maar ook aardbei, kersen, citroen, karamel, chocola en ga zo maar door.


Relevante producten: }}

Nagerechten en gebak van Italiaanse osetria's

Voor het maken van verfijnde patisserie moet men beschikken over een speciaal talent. Maar om traditionele zoetigheid te bereiden zijn recepten en ingrediënten voldoende.

Meer informatie

Tiramisu

Iedereen is het erover eens: tiramisù is absoluut het heerlijkste Italiaanse dessert. Met in de zachte room gedrenkte laagjes biscuit, koffie en chocola... mmm!

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus