Menu

CuliNice zet eerste pastagerecht op de maan

op 01-04-2019 | Tom den Ronden

Nee, grapje, dat is natuurlijk onzin, het is namelijk 1 april! Daarom checken we vandaag waar die grappen vandaan komen en we bekijken de leukste grappen van organisaties die hier jaarlijks op inspelen.

1 April. Het is een datum waar iedereen wel een associatie bij heeft. Bij mij komt “1 april, kikker in je bil” als eerste naar boven, maar wat hebben grappen nou met kikkers te maken? De waarheid ligt eigenlijk in een totale onduidelijkheid van wat deze ‘feest’ – dag betekent en waar deze vandaan komt.

Volgens de Britten is ‘April Fools’ al ontstaan in 1392. Er stamt namelijk een verhaal uit dit jaar, dat een haan, een sluwe vos in de maling nam. Volgens de Fransen vond ‘Poisson d’Avril’ haar oorsprong in de late 16eeeuw. Toen de Fransen over zijn gestapt van de Juliaanse kalender van Julius Caesar, naar de Gregoriaanse kalender van paus Gregorius XIII. Het romeinse rijk volgde nog steeds de Juliaanse kalender, die zei dat 1 april de nieuwjaarsdag was. De Fransen maakte dus iedere 1eapril de romeinen belachelijk door grappen over ze te maken en ze uit te lachen. In Nederland bestaat het geloof dat 1 april afstamt op de slag om den Briel. Toen de watergeuzen in 1572 het stadje overnamen van de Spaanse heerser Alva en hierdoor de bevolking weer iets te lachen had.

Wat de oorsprong ook is, het is in ieder geval een dag waarop veel verschillende landen eens lekker gek doen. De Duitsers noemen het “Narrentag”, de Russen noemen het “De Dag van de Dommerik”. Maar waarom Nederland nou iets met kikkers en billen heeft, dat blijft toch echt een raadsel.

Met de invoering van massamedia is 1 april voor bedrijven alleen maar belangrijker geworden. Ieder jaar is het weer een mogelijkheid om de meest originele, grappigste en vooral meest bekende grap van het hele land te bedenken. Dit proberen organisaties dan ook vaak te doen. Een paar van deze zijn de 1 ingrediënt maaltijden van Jamie Oliver, de spaghetti boom van de BBC en de paasbitterballen van Mora. Ieder jaar staat weer garant voor nieuwe creatieve nep-producten, reclame campagnes en onware verhalen en zeg nou zelf: hilariteit is het doel, maar creatief is het zeker.


Relevante producten: }}

Free And Easy Scheetkussens 17 Cm 4 Stuks

Houd iedereen voor de gek met dit grappige scheetkussens!

Meer informatie

Luxe schort - zwart - Alle mannen zijn gelijk - april

Elke kok of kookliefhebber heeft een goed schort nodig bij het werken in de keuken. Functioneel en vlekbeschermend. Handig vak op de voorzijde waar je je keukengerei in kwijt kunt.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus