Menu

Carnaval; lallend en hossend richting het zuiden

op 03-03-2019 | Tom den Ronden

Carnaval is afgetrapt en natuurlijk staat het zuiden van Nederland weer compleet op zijn kop. Ben je vandaag wakker geworden met een zwaar hoofd en wil je vandaag gaan feesten in een andere stad, of ben je nog niet aan feesten toegekomen en wil je het zuiden van Nederland op z’n kop zetten? Trek dan nú een pilsje open, pak een worstenbroodje en plan de laatste dagen van Carnaval in op basis van dit artikel. 

De volgende steden zijn echte Nederlandse carnavalssteden waar jij je dit jaar (met mate) kunt klemzuipen. 

Breda - Kielegat

In het Kielegat, zoals Breda genoemd wordt tijdens het feest der feesten, kun je genieten van de mooiste optocht van Nederland. Deze vindt morgen plaats, dus koop maar vast een treinticket voor jou en je vrienden om jezelf in een bananenpak, met een blik bier in de hand naar Breda te verplaatsen. Ieder jaar heeft Breda een ander ‘carnavalsmotto’ dit jaar is dat: ‘Da Ziede Zo’. 

Maastricht - Mestreech

Deze Limburgse stad onttrekt zich aan het Brabantse geweld met motto’s, gekke plaatsnamen of boerenkielen, door op geheel eigen wijze te Carnavallen. De meeste feestplekken zijn in de buitenlucht, waardoor er genoeg ruimte is voor iedereen. Kijk overigens niet raar op als je de meest kleurrijke en fantasierijke kostuums in Maastricht ziet, het is hier namelijk gebruikelijk om je eigen carnavalsoutfit te maken. Geheel met schmink en een eigengemaakt pekske. Waag het dus niet om in je M.E. of Politie outfit Mestreech in te lopen, want ze sturen je terug met pek en veren. 

Den Bosch - Oeteldonk

Waar de optocht van Breda morgen is, is die van Oeteldonk dat ook, dat wordt dus een lastige keuze. Waar je wellicht voor de optocht beter naar Breda kan gaan, kun je voor het totaalplaatje misschien beter naar Den Bosch vertrekken. Er zijn maar weinig plaatsen waar carnaval zo intens beleefd wordt als hier. Het normale leven in Den Bosch bestaat niet tijdens carnaval. De hele stad loopt vol met rood-wit-gele jasjes, sjaaltjes, vestjes en nog veel meer. Deze kleuren representeren Oeteldonk en worden door vrijwel iedereen gedragen. Iedereen feest de gehele carnaval door, geen enkele pauze dag wordt ingelast. Oeteldonk is voor de echte doorzetters.

Tilburg - Kruikenstad

1 Woord: Kroegentochten. In Tilburg is het gebruikelijk om van café naar café te banjeren terwijl je net genoeg kracht in je lichaam hebt om je lichaam over de straat te laten zwalken. Kun je je biertje nog vasthouden, dan doe je het goed. Eens kijken hoe dat is na het volgende café. Vandaag heftige koppijn? Misschien een andere stad pakken. Nog geen carnaval gevierd dit weekend? Dan is Tilburg misschien wel de perfecte plek voor jou.

Deze steden vormen het epicentrum van Carnaval in het zuiden, dus pak nog een pijnstiller en gooi er meteen een slok bier achteraan. Doe je kostuum aan en trek de voordeur achter je dicht. We gaan weer naar buiten, polonaises gegarandeerd. 


Relevante producten: }}

Caleidoscoop bril met zwart montuur

Bril met diamant geslepen glazen, zodat er een caleidoscoop effect ontstaat, leuk voor festivals, carnaval en andere feesten

Meer informatie

Harry Potter toverstaf (Officiële replica)

Deze toverstaf is een officiële replica van Harry Potter zijn toverstaf uit de Harry Potter™ filmsaga van J.K. Rowlings Wizarding World.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus