Menu

Bier, bier en nog eens bier: Oktoberfest!

op 19-09-2019 | Tom den Ronden

Pullen bier, lederhosen, bizar sterke oude vrouwen en lallende Duitsers. Op 21 september is het zo ver: Oktoberfest! Het jaarlijks terugkerende Duitse feest trekt ieder jaar weer meer bezoekers en misschien moeten jij en ik daar ook maar eens een kijkje gaan nemen. In dit artikel staan de beste steden om het echte Oktoberfest gevoel te kweken.

München

In München alleen al gaat er tijdens het Oktoberfest wel zeven miljoen liter bier doorheen. Dit betekent maar één ding: Munchen is ‘the place to be’ als het gaat over het vieren van dit zeventiendaagse festival. De stad Munchen staat compleet op zijn kop. Het Hofbrauhaus is het epicentrum van het gehele feest. Let wel op: dit is dus ook de meest populaire en toeristische plek. De Hofbrauhaus ligt midden in het centrum en is precies wat je wilt tijdens Oktoberfest.

Stuttgart

In Stuttgart noemen ze het geen Oktoberfest maar word dit jaarlijks terugkerende evenement ‘Cannstatter Volksfest’ genoemd. Het is eigenlijk hetzelfde principe maar veel minder toeristisch. Hou je dus niet van de massale groepen van bierdrinkende mensen, dan kun je beter naar Stuttgart gaan. Hier gaat het ook om lederhosen, bier en bockworsten, maar hier kun je er met wat meer rust van genieten.

Frankfurt

In Frankfurt gaat het niet alleen om het bier. Optredens, muzikanten en muziek in zijn algemeen zijn hier eigenlijk net zo belangrijk. In Frankfurt wordt er net wat meer gedaan aan aankleding en muziek dan in andere steden. Als je dus een iets cultureler tripje wil maken in plaats van enkel bier zuipen, dan is Frankfurt de stad voor jou!

Parijs/Barcelona/ Stockholm

Het Duitse feest is zo populair dat ook veel andere steden in Europa hun eigen variant hebben georganiseerd. Steden als Parijs, Barcelona en Stockholm vieren dit festival geheel op hun eigen manier. In Parijs gaat het onder andere ook over mode, waar in Barcelona weer meer aan kinderen is gedacht. Hier kun je je kinderen rustig achterlaten in een speciaal ingerichte kidszone, geheel met babysitters en al. In Stockholm blijven ze dichtbij Duitsland, hier wordt namelijk het Oktoberfest gevierd zoals ze dit in München ook doen.

Tilburg

Ook in ons eigen landje kunnen we er wat van. Vooral het Oktoberfest in Tilburg is populair onder de Nederlanders. Hier kun je in de Koepelhal in Tilburg ouderwets Duits bier achterovergooien. Je hoeft hier niet eens een tafel te reserveren, maar je hoeft alleen een groepsticket te kopen, tafel is inbegrepen!


Relevante producten: }}

Oktoberfest Jurk Dames

Een mooie Dirndl met een lichte glans, waardoor de jurk een luxe uitstraling heeft. De blouse en jurk bestaan uit één stuk. De rode rok heeft een contrasterende lint rondom.

Meer informatie

Oktoberfest Pak Heren

Voordelige groene lange lederhose voor heren. Groene Oktoberfest/bierfeest lederhose (broek met aangehechte bretels) die iets langer is en daardoor tot over de knie valt.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus