Menu

Bekende gerechten in Griekenland

op 06-06-2019 | Amane van Elsacker

De zomervakantie staat om de hoek en dat betekend; reizen! Misschien ben jij al op vakantie geweest of ga je binnenkort wel. Het is natuurlijk erg belangrijk om alle lokale gerechtjes eens te proberen, en zo hebben ze in Griekenland ook een grote variatie aan gerechten. Dus als jij deze vakantie naar Griekenland gaat, zou ik zeker deze gerechten proberen.

  • Keftedes

Deze griekse gehakt balletjes zitten bomvol met heerlijke kruiden. De kruiden geven een twist aan de typische gehaktballen die je overal kan krijgen. Vaak worden de gehaktballen geserveerd met tomaten saus.

  • Gyros

Gyros is een fastfood gerecht dat voornamelijk bestaat uit varkensvlees. Het gegrilde varkensvlees wordt gespiesd en in reepjes gesneden. Als laatst wordt het nog heerlijk gekruid. Vaak wordt dit geserveerd met wat friet, salade of wordt het in een pita broodje gedaan.

  • Mousaka

Het traditionele Griekse gerecht. Als je van aubergine houd is dit zeker een gerecht dat je moet proberen! Het gerecht is namelijk geheel gebaseerd op aubergine. De in de ovengemaakte gerecht bestaat uit lagen aubergine, aardappel en gehakt.

  • Saganaki

Dit gerecht is voor alle kaasliefhebbers onder ons! Dit griekse voorgerecht is eigenlijk gewoon een in een pannetje gebakken kaas. Vaak wordt er nog wat peper over heen gestrooid en soms met wat brood of een heerlijke salade geserveerd.

Natuurlijk heeft Griekenland nog veel meer gerechten maar dat zijn er helaas te veel om op te noemen.Relevante producten: }}

Servetten Griekenland

50 stuks Griekse servetten. Formaat: 33 x 33 cm. De servetten zijn drielaags.

Meer informatie

Beker / mok met de Griekse vlag - 300 ml keramiek

Witte mok met de Griekse vlag. De Griekenland beker heeft een inhoud van ca. 300 ml. De mok is magnetron en vaatwasmachine bestendig. Materiaal: keramiek. Hoogte: 9,5 cm.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus