Menu

Back to school/work

op 04-09-2019 | Luna Voesenek

Helaas.. De zomervakantie en de leuke intro week is weer voorbij. Hoe vervelend het ook even is, je moet het toch maar weer gaan doen, naar werk of school! Lees hieronder verschillende tips over hoe je het jaar zo relaxed kan beginnen.


Begin je jaar goed;

Hoe lekker is het als je rustig een goede start kan maken aan je nieuwe school jaar. Welk jaar je zit maakt niet uit. Een goede start is altijd fijn. Probeer daarom ook een paar dagen voor dat de ellende weer begint alvast goed te slapen. Niet meer tot 4 uur in de stad, maar probeer alvast in een ritme te komen. Je zal gelijk de 1e maandag merken dat je makkelijker je bed uit komt.

Zodra je naar een nieuwe opleiding gaat is dit al helemaal fijn. Als je eerstejaars bent ga dan vooral zonder voorbedachten ideeën naar je nieuwe opleiding. Laat het allemaal maar op je afkomen. Zo ben je minder snel teleurgesteld als het toch niet iets voor jou blijkt te zijn!


Handige items voor je nieuwe schooljaar;

Zorg ervoor dat je een fijne tas hebt waar al je spullen inpassen. Toen ik nog op de middelbare school zat nam ik de eerste 2 jaar voor elk vak een anders schrift mee. Totdat ik een notitieblok ontdekte. Het is zoveel handiger, je hebt namelijk altijd alles in een keer bij de hand en het scheelt veel plek in je tas. Zorg er wel voor dat je tabbladen in je notitieblok hebt. Je houdt het hierdoor iets meer overzichtelijk wat bij welk vak hoort.

Vanaf het begin is het handig om alles goed onder controle te houden, gebruik hierbij To Do lijstjes. Je schrijft op een papiertje wat je welke dag moet doen en dat is het. Je houdt hierdoor makkelijk het overzicht wat je moet doen, maar ook wanneer je weer tijd hebt om wat te gaan doen met je vrienden. Zodra jij een verschrikkelijke toetsweek tegemoet gaat is dit echt je redder om je zelf te behoede om alles uit te stellen en pas op het laatste moment iets te gaan doen.


Lunch Tip;

Zorg dat je eten meeneemt van thuis. Dit hoeft echt niet gelijk een boterham met kaas te zijn. Neem bijvoorbeeld de leftovers van de avond ervoor mee. Dit kan echt super lekker zijn! Ik weet dat het zo verleidelijk is om even langs te kantine te lopen en daar een broodje te halen. Tuurlijk kan dat altijd, maar let erop dat je het niet te vaak doet. Het is vaak best wel duur en hoe zonde is het als je al geld hebt uitgegeven aan boodschappen en dan ook nog een keer broodjes gaat kopen.


Al deze tips zijn in praktijk handig, maar probeer er ook vooral iets leuks van te maken. Ook al is je eerste indruk van je nieuwe baan of school niet zo leuk. Probeer je open te stellen voor nieuwe mensen en geniet er vooral van!

Relevante producten: }}

Fresh Food For Everyone

Fresh food for everyone doet zijn titel eer aan. Alle gerechten zijn met een frisse blik op koken samengesteld. Mensen hebben helaas niet meer alle tijd om uitgebreid te koken, maa

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus