Menu

Aparte eetgewoontes in het buitenland

op 06-11-2019 | Luna Voesenek

In elk land heb je eetgewoontes, maar wat nou als je naar een ver land gaat maar eigenlijk geen flauw idee hebt wat er wel en niet normaal is? Ik heb me verdiept in eetgewoontes in het buitenland, zodat je nooit meer ongemakkelijk in een restaurant hoeft te zitten aan de andere kant van de wereld.

China:

China is sowieso al een land waar de cultuur heel anders is dan hier in Nederland. Lange noedels in china staan er bekend om dat je een lang leven zult hebben. Zodra je de noedels snijdt is dat een teken van een korter leven. Ook mag je niet je vis omdraaien op je bord. Dit betekent dat je minder geluk krijgt. Bizar toch?

Pasta Dish

Italië:

Italië staat echt bekend om het lekkere eten. Daarom is het ook een belediging om aan de ober extra kaas te vragen. Of je het bewust of onbewust doet is dit een teken aan de chef dat het eten niet lekker is. Ik heb hier persoonlijk nog nooit over nagedacht, jij?

Shallow Focus of Pasta

Korea:

Korea, voor mij is het een beetje een mysterieus land. Ook korea heeft een eetgewoonten die je moet weten. Je mag niet beginnen met eten voordat de oudste die aan tafel zit is begonnen met eten. Dit is een teken van respect.

Red Portable Stove

Azië:

Ik ben opgevoed met dat slurpen aan tafel onbeleefd is, ik denk de meeste mensen in Nederland, maar in Azië geef je met slurpen juist een groot compliment aan de chef. Zo laat je merken dat je het eten erg lekker vind. Ze geloven ook in Azië dat slurpen de smaak van het eten verbetert.

avondeten, Azië, borden

Egypte:

Net zoals in Italië moet je eigenlijk niks extra’s op het eten doen van de chef. In Egypte is het namelijk heel onbeschoft om extra zout over je eten te doen. Dit is een signaal voor de chef dat het niet lekker is.

architectuur, attractie, bezienswaardigheid

Brazilië:

Hoe wij hier eten met onze handen kan echt niet. In Brazilië eten ze echt niet met hun handen. Zelfs pizza, kip en friet wordt met bestek gegeten. Je mag het wel eventueel oppakken met een servet. Eten afstaan wat wordt aangeboden in brazilië is ook echt iets wat niet kan. Je kan dan maar beter een smoesje hebben dan nee zeggen.

binnenplaats, bloemen, bomen

Bron:

https://nl.metrotime.be/2014/04/18/must-read/14-vreemde-eetgewoontes-wereldwijd/

https://www.bysam.nl/10-x-rare-eetgewoontes-in-het-buitenland/
Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus