Menu

5 tips om bewuster boodschappen te doen

op 21-08-2019 | Iris Greve

Teveel geld uitgeven aan boodschappen en vooral veel dingen kopen die je niet nodig hebt. Herkenbaar? Met deze tips is het verleden tijd!

Tip 1:
Maak een boodschappenlijstje. Het klinkt wat ouderswets, maar het werkt. Je schrijft op wat je nodig hebt en wijkt niet af van het lijstje. Nee, zelfs niet als die lekkere koekjes in de aanbieding zijn.

Tip 2:
Ga zelfscannen. Je ziet dan direct hoeveel geld je uitgeeft aan je boodschappen. Vaak schrik je van het totaal bedrag en zet je die bak ijs toch maar weer terug in het vriesschap.

Tip 3:
Goed eten voordat je boodschappen gaat doen. Boodschappen doen op een lege maag is dom, je hebt overal zin in en neemt dan meer producten mee dan dat je nodig had, waarvan veel ongezonde producten.

Tip 4:
Doe in een keer boodschappen voor de hele week en ga niet iedere dag iets halen. Door iedere dag te gaan neem je meer producten mee die je niet nodig hebt en geef je dus ook meer geld uit.

Tip 5:
Pin een bedrag dat je aan boodschappen wilt besteden. Neem alleen dit geld mee en geen pinpas. Dit dwingt je om verstandige keuzes te maken en zorgt ervoor dat je nooit teveel geld aan boodschappen uitgeeft.


Relevante producten: }}

Whiteboard notitieblok / schrift - “Correctbook Scratch to-do list”

“Correctbook Scratch to-do list” is een speciale editie in de Correctbook Scratch productlijn. Dit boekje heeft 4 herbruikbare to-do pagina’s en is ideaal om to-do’s bij te houden!

Meer informatie

Ecozz 100% rPet Ecoshopper Summertime

Een handig tasje om al je boodschappen in te stoppen!

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus