Menu

5 tips hoe jij geld kan besparen bij een restaurant

op 02-04-2020 | Write Club

We willen natuurlijk allemaal zo nu en dan een restaurant bezoeken. Toch kan dit soms teveel gevraagd zijn van onze portemonnees. Van tevoren lijkt uit eten gaan een leuk idee, totdat de rekening betaald moet worden en je vanavond eigenlijk ook nog een drankje wilde doen. Om toch een uitetentje niet af te zeggen heb ik hier vijf tips opgesteld hoe jij geld kan besparen bij het bezoeken van een restaurant én toch met een volle maag weg kan gaan.

1. De psychologische trucs

Restaurants proberen natuurlijk het tegenovergestelde aangezien zij ervoor willen zorgen dat jij zoveel mogelijk eet en drinkt, zodat jij zoveel mogelijk geld uitgeeft. Wees hiervan bewust als je een restaurant binnenstapt. Bedenk bij elke stap hoe ze jou bewust willen beïnvloeden om jouw hard verdiende geld te krijgen. Laat je bijvoorbeeld niet misleiden door die vriendelijke serveerster. Het enige waar zij op uit is, is een hogere fooi. Laat je dus niet misleiden om meer fooi te geven!

2. Stokbrood

Veel restaurants bieden bij aankomst een mandje met stokbrood en kruidenboter. Wacht dan niet langer en pak zoveel mogelijk brood om alvast een goede bodem te hebben voor het hoofdgerecht. Hierdoor zal je minder snel de neiging hebben om een bijgerecht of een nagerecht te nemen. Dat scheelt al snel een euro of twaalf. Heel makkelijk verdiend dus!

3. Eet langzaam

Uit onderzoek blijkt dat je na ongeveer 20 minuten pas doorhebt dat je vol gaat zitten. Maak hier dus zeker gebruik van! Pak aan het begin zoveel mogelijk stokbrood zoals hierboven benoemd en eet ze langzaam op. Bekijk erna pas het menu om vervolgens een keuze te maken wat je gaat nemen. Was er geen stokbrood of drong iedereen aan om snel een keuze te maken? Neem dan bij het eerstvolgende gerecht kleine hapjes en kauw per hap ongeveer zo’n 20 keer. Hierdoor ben je langer aan het eten en werk je ook nog aan een goede spijsvertering.

4. De salade

Vaak zijn salades goedkoper dan een stukje biefstuk. Maak hier dan ook gebruik van door deze te bestellen. Vaak kan een salade de maag wel iets minder goed vullen dan een bord spaghetti of risotto. Zorg daarom dat je van te voren al een bodem hebt door het stokbrood op te eten zoals aangegeven bij de tweede tip.

5. Van tevoren kijken wat je gaat eten

Als je al weet bij welk restaurant je gaat eten kan je vaak het menu op de website van het restaurant bekijken. Hierdoor kan je precies zien welke gerechten jij lekker vindt die ook minder geld kosten. Zo kan je ongemerkt snel al het brood op eten terwijl de rest last heeft van keuzestress. Ook weet je zeker dat jij én iets lekkers gaat eten én niet teveel geld uit gaat geven. Een win-winsituatie dus!


Bonus tip. Zelf koken!

Deze tip is voor de hand liggend en behoort daarom niet tot de officiële 5 tips. Toch is thuis zelf koken de makkelijkste manier om veel geld te besparen. Is er een voorstel gedaan in jouw groepsapp om uiteten te gaan? Stel dan voor om samen gezellig te eten bij jou thuis. Kook met elkaar of alleen een heerlijke maaltijd en verbeter meteen jouw kookvaardigheden. Als je even niets weet om te maken heeft CuliNice leuke en lekkere recepten speciaal voor jou bedacht.

Dus om goedkoop uiteten te gaan en met een gevulde maag weer weg te gaan moet je ervan op de hoogte zijn dat restaurants jou willen beïnvloeden om zoveel mogelijk eten en drinken te laten bestellen. Daarnaast moet je het gratis stokbrood zeker niet negeren. Eet langzaam, bestel de salade of plan voordat je weggaat wat je gaat eten. En vergeet natuurlijk niet dat je zelf ook een onvergetelijke avond kan bezorgen met de recepten van CuliNice. Ik hoop dat je nu weet hoe jij ervoor kan zorgen dat jouw maag gevuld wordt en je niet al teveel geld kwijt bent tijdens het uiteten gaan.


Relevante producten: }}

150 Restaurants You Need to Visit Before You Die

Food travel is hot, but finding the ultimate restaurant in a metropole is often challenging and disappointing.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus