Menu

5 redenen waarom iedere student een airfryer zou moeten hebben

op 04-02-2020 | Write Club

Iets minder dan 10 jaar geleden kwam er een nieuw keukenapparaat op de markt: de airfryer. Het zou kunnen dat je (groot)ouders een exemplaar in de kast hebben staan, maar bij de meeste studentenhuizen komt dit eigenlijk maar zelden voor. Toch gek, aangezien studenten juist dol zijn op gefrituurde snacks die weinig voorbereidingstijd vergen. Zelf was ik eerst ook behoorlijk sceptisch over de airfryer, maar inmiddels ben ik al bijna een jaar de trotse eigenaar van dit apparaat en ik zou niet meer zonder willen. Bekijk hieronder de 5 redenen waarom ook jij een airfryer zou moeten aanschaffen!

Voordat we beginnen is het misschien handig om eerst even uit te leggen wat een airfryer precies is. In principe is dit apparaat een frituurpan, oven en multicooker in één. Klinkt handig, toch? Met een airfryer gebruik je hete lucht in plaats van frituurvet- of olie om te ‘frituren’. Daar blijft het echter niet bij, want ook bakken, braden en grillen is mogelijk met de airfryer. Waarom is dit nou juist voor studenten dé perfecte uitkomst?

  1. Snacks die uit de airfryer komen, zijn gezonder dan snacks uit de frituurpan. Dit komt door het gebruik van hete lucht in plaats van frituurvet- of olie. Een frikandel of kroket die druipt van het vet is verleden tijd! Sterker nog, een kaassoufflé uit de airfryer heeft maar liefst 100 calorieën minder dan een kaassoufflé uit de frituurpan. Je kunt dus lekker genieten van je favoriete snacks zonder schuldgevoel, win-win dus!
  2. De meeste keukens in studentenhuizen zijn over het algemeen niet voorzien van de meest luxe apparaten. Als je een oven of magnetron hebt, mag je al van geluk spreken. Daarnaast is ruimte vaak ook schaars en sta je behoorlijk op elkaars lip wanneer er gekookt moet worden. Hoe ideaal is het dus, dat de airfryer een frituurpan, oven en multicooker in één is?! Grillen, bakken, braden, poffen of frituren: het kan allemaal. Zeg dus vaarwel tegen al je andere grote keukenapparaten en haal er een airfryer voor in de plaats.
  3. Iedereen die weleens een frituurpan heeft gebruikt, weet hoeveel werk erbij komt kijken. Het begint al met het kopen van frituurvet- of olie. Ooit geprobeerd om zo’n grote fles mee te nemen op de fiets? Niet handig. Als het eenmaal zover is, moet je de olie in de pan doen. Als je er te veel in doet kan de pan overstromen en in brand vliegen. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten! Het opruimen en schoonmaken is al helemaal een ramp en daarnaast ook zeer slecht voor het milieu. Een airfryer hoef je alleen maar in het stopcontact te stoppen en hij warmt binnen no-time op. Het enige wat je daarna moet schoonmaken, is het mandje en de onderkant van de airfryer. Ik weet wel waar ik voor zou kiezen!
  4. Studenten hebben vaak een druk en hectisch leven. Een bijbaantje, sporten, een sociaal leven onderhouden en natuurlijk ook studeren zijn dingen die veel tijd in beslag een nemen. Dan wil je liever niet urenlang in de keuken hoeven staan om te koken. Als je iets in de oven wilt bereiden, kost dat nog eens extra tijd omdat deze eerst lang moet voorverwarmen. De airfryer daarentegen is binnen de kortste keren voorverwarmd, waardoor je hem snel kan gebruiken. Dat bespaart tijd die je weer voor leukere dingen kan gebruiken.
  5. Tot slot zijn er heel veel lekkere snacks die speciaal ontwikkeld zijn voor de airfryer. Loop eens langs het diepvriesvak in de supermarkt om te kijken welke snacks er allemaal zijn. Kaastengels, loempia’s of gewoon een Hollands kroketje. Daarnaast kun je ook gewoon groenten, vlees of aardappeltjes in de airfryer klaarmaken. Verder zijn er ook ontelbaar veel leuke recepten voor de airfryer, zo ook hier op CuliNice. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakte kapsalon (Kapsalon) of Vietnamese loempia’s met kip (Vietnamese loempia's met kip)? De opties zijn eindeloos!


Ik hoop dat jullie nu begrijpen waarom ik zo’n fan van de airfryer ben. Leg dus samen met je huisgenoten wat geld bij elkaar, schaf een airfryer aan en het grillen/bakken/braden/poffen/frituren kan beginnen. Snack-ze!


Relevante producten: }}

Princess Digitale Aerofryer XL 182020 - Hetelucht Friteuse

Met de Princess digitale Aerofryer XL 182020 kun je voor je hele gezin gezond frituren, bakken, grillen, braden en roosteren.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus