Menu

4x eten dat kan fikken

op 31-07-2019 | Linn van Velzen

Er bestaan verschillende manier en technieken om gerechten mee warm te maken. Bijvoorbeeld flamberen, iets waar wij een grote fascinatie voor hebben. Daarom 4 verschillende ingrediënten en gerechten dat je in de fik kan zetten.

Crème brulee

Wie kent deze Franse klassieker niet? Bijna in ieder restaurant te bestellen en tegenwoordig ook in de schappen van de supermarkt te vinden. Zelfs kant en klaar met een suikerlaagje zodat je het alleen nog hoeft te branden. Door het suikerlaagje op de crème brulee te branden met een gasbrander, krijg je een lekker krokant laagje.

Gerande noten

Wat kan je beter kopen, gebrande of ongebrande noten? Ongebrande noten zijn gezonder, maar een stuk minder lekker. Door de noten te ‘branden’, proef je de smaak van noten extra goed. Ook heerlijk door een gerecht heen, het zorgt namelijk voor een goede crunch.

Biefstuk

Hoe lekker is dat krokante laagje op een stukje vlees? Door met een gasbrander het biefstukje even te branden, smelten de suikers in de biefstuk door de hete vlam, waardoor een krokant laagje ontstaat. Je biefstuk zal nooit meer hetzelfde zijn!

Crêpe Suzette

Een echte Franse lekkernij, de dunne pannenkoekjes die ook crêpes worden genoemd. Onder die beroemde crêpes schuilt een klassieker, namelijk crêpe Suzette. Bij dit dessert hoort een saus van sinaasappel dat geflambeerd wordt met alcohol. Wanneer je iets flambeert zet je het letterlijk kort in de fik.


Relevante producten: }}

Creme Brulee Brander - Aansteker - Gasbrander - Vuurwerk aansteker

Mooie creme brulee brander van het merk Chefs Torch. Ideaal voor uiteraard creme brulee.

Meer informatie

Pannenkoeken en crêpes

Met pannenkoeken en crêpes kun je eindeloos variëren als voorgerecht, hoofdgerecht, dessert of tussendoortje.

Meer informatie

Wat vind je van dit bericht?

comments powered by Disqus