Menu

Magische ingrediënten: spice up je leven met deze boosts

1 week geleden | Write Club

Je kent ‘t wel: het is het einde van de maand, ome Duo is nog nét niet langs geweest en jij hebt inmiddels geen nul vóór de komma meer over op dat bankaccount van je. Het is kiezen of delen. Ga je de komende week voor spaghetti met Ketchup als ontbijt, lunch en avondeten? Of kies je toch voor iets voedzaams? In tijden als deze, waar wij als studenten met onze laatste centjes liever voorkomen dat de kroegen in onze stad failliet gaan, lijkt eten vaak een wat mindere prioriteit te hebben. Van instant noodles tot dagelijks een meneer Oetker in je oven, het valt niet mee om die Schijf van Vijf te halen tegenwoordig. Met bierbuikjes en de nodige griepjes tot gevolg. Wil je niet. Daarom hebben wij voor jou een lijstje met ingrediënten voor op je volgende boodschappenlijstje die er nét voor kunnen zorgen dat je toch nog een deel van je doelen voor de week aantikt. Deze ingrediënten hebben namelijk allemaal een magische bijwerking!

De vijf lekkerste ‘fastfood’-restaurants in Orlando

1 week geleden | Write Club

Orlando staat bekend als de walhalla van attractieparken met als voorbeeld Walt Disney World, Universal Studios en SeaWorld. Maar wist je dat de stad ook overspoeld wordt met ‘fastfood’- restaurants? Tijdens mijn stage in ‘the sunshine state’ voor een half jaar heb ik kennis mogen maken met de lekkernijen die je in Nederland vaak niet kunt vinden in een restaurant.

Een ode aan de midnight snacks

2 weken geleden | Write Club

Of je nu thuis komt van een avondje bier drinken in de kroeg of tot in de late uurtjes wakker bent gebleven om je favoriete Netflix serie te binge-watchen, we kennen allemaal dat gevoel van immense honger wanneer de klok middernacht slaat: het is tijd voor een midnight snack. De opties binnen ons favoriete snack-moment van de dag zijn eindeloos en bedenken wat we willen eten kost dan ook vaak meer tijd dan het daadwerkelijk eten van de creatie. Wij helpen je graag uit de brand met een lijstje van onze favoriete midnight snacks. Je mag ons later bedanken!

Gezond eten? Hoe ga ik dit kunnen betalen als student

3 weken geleden | Write Club

Bijna iedere student die in een studentenhuis woont kent het wel, het leven is duur. Naast de huur voor het huis en de kosten voor het studeren, kost eten veel geld als je op jezelf woont. Gezond eten is een bewuste keuze, maar is dit ook zo als je naar je portemonnee kijkt?

Koolhydraatarm eten?! Dat is nog niet zo saai

op 03-01-2020 | Write Club

Aardappelen, rijst, pasta: carbs are life! Ze zijn super lekker maar wie gezond wil eten wordt aangeraden niet te veel te eten (what a shame). Vrouwen zouden slechts maar 350 gram koolhydraten per dag te mogen eten en mannen 450 gram. Denk je nu bij je jezelf: ‘dit kan ik nog wel eens minderen’, dan ben je hier op het goede adres. In deze blog delen we 5 koolhydraat vervangers waar je heel lekkere recepten mee kunt maken. Lees snel verder!

Een dikke vette kater? Met deze recepten kom jij de dag door!

op 01-01-2020 | Vivienne Pieters

Het is zondag en je hebt weer eens te diep in het glaasje gekeken de avond ervoor. Je voelt je ontzettend slecht maar hebt toch dingen gepland. Iedereen kent het wel. Hoe kom je hier nou het snelste bovenop? Nou, met deze gerechten ben je binnen no-time weer de oude. Dit zijn makkelijke anti-kater recepten die jou er bovenop zullen helpen zodat die katerdag een stuk dragelijker wordt!

Feestelijke Cocktails

op 30-12-2019 | Vivienne Pieters

Wat is nou leuker dan een aantal heerlijke en gezellige cocktails drinken met Oud & Nieuw? Of je het nou met je familie gaat vieren of met een groep vrienden. Cocktails gaan er altijd wel in! Daarom hebben wij voor jou een lijstje van 5 verschillende, heerlijke cocktails in elkaar gezet, zodat jij en je familie of vrienden een gezellig drankje hebben voor de feestdagen. Een kleine tip… Lastig om te maken zijn ze zeker niet!

Oud en nieuw; mijn viering door de jaren heen

op 27-12-2019 | Tom den Ronden

Oud en nieuw. De feestdag waarin iedereen bepaalde fases doormaakt. Van oren dicht om 00:00 naar je eerste eigen vuurwerk kopen. Van stiekem vuurwerk afsteken naar samen proosten. Oud en nieuw is een feestdag voor iedereen. Wie geen vuurwerk wil afsteken, kan ook een oudejaarsconference kijken. In dit artikel ga ik in op de fases die menig mens doormaakt; de fases van oud en nieuw vieren.

Links lifestyle kerst

op 23-12-2019 | Sem Bogers

Sommige mensen eten wekelijks met familie of vrienden en voor andere gebeurd dat alleen bij speciale gelegenheden. Kerst is z’n speciale gelegenheid. Misschien doet jou familie ook wel ieder jaar eten bij een ander uit de familie. Heel gezellig maar hoe zorg je dat je iet elk jaar hetzelfde eet? He je na al die kerst gerechten geen inspiratie meer? Dan kan je het beste verder lezen, en wie weet staat er een lekker gerecht voor jou bij.

21 diner, help!

op 16-12-2019 | Write Club

Studenten, naar welk levensjaar kijk je uit als je de 18 bent gepasseerd? Juist ja, 21! Want als je 21 bent geworden kan jij je vrienden, huisgenoten, dispuutsgenoten en jaargenoten uitnodigen voor een 21 diner bij jou thuis. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Wij, de schrijvers van CuliNice hebben hier onderzoek naar gedaan. We hebben 5 leuke en gemakkelijke recepten voor je opgezocht.