Menu

Sophie
Waelput

Sophie Waelput

Sophie Waelput

Food is our common ground, a universal experience

Ik ben Sophie, 19 jaar en geboren en getogen in Breda. Ik studeer Communicatie op De Rooi Pannen in Tilburg.  Eten is voor iedereen een andere ervaring, sommigen genieten heel veel van chocolade en anderen meer van vlees. Zelf ben ik al jaren vegetariër, veel mensen vinden dat eigenlijk een vreemd iets. Vaak krijg ik ook de vraag hoe dan? Ik zou vlees echt niet kunnen missen hoor. Voor mij is het niet echt moeilijk, ik mis het niet en ik weet eigenlijk ook niet meer hoe het smaakt.

Vanaf het moment dat ik besloten had om vegetariër te worden ben ik zelf ook veel meer gaan doen met eten. In het begin was dat eerlijk gezegd nog niet heel veel aangezien ik toen nog niet echt wist hoe ik moest koken. Tegenwoordig kook ik bijna elke dag, vaak is het eigenlijk wel simpel voedsel, zoals Nederlandse of Italiaanse keuken. Ik vind koken wel ontzettend leuk om te doen en ben ook niet bang om mijn handen er vies voor te maken. Ondanks dat ik geen vlees eet maak ik het wel klaar. Mijn vriend is de grootste vleeseter die ik ken, om die reden ben ik er ook niet vies van om het klaar te maken.

Zelf ben ik echt een echte zoetekauw ben houd ik ervan om desserts en zoetigheden te maken. Bakken vind ik toch leuker dan koken omdat je veel mensen wel blij kan maken met een cake of taart. Comfort food is een van mijn favoriete dingen om te maken. Dit houd er niet van weg dat ik niet van gezond eten houd. Ik let zelf altijd goed op wat ik eet maar een cup cake of taartpunt op zijn tijd moet best kunnen toch.  Recepten van Sophie