Menu

Anniek

Anniek

Geluk kun je niet kopen, maar eten wel en dat is vrijwel hetzelfde

Sinds ik een klein meisje ben houd ik van eten. Mijn moeder is een goede kok en nieuwsgierig als ik ben stond ik vaak naast haar in de keuken om haar kookkunsten te bewonderen. Ik had een heel legioen aan knuffelbeesten en gebruikte hun verjaardagen maar al te graag als een excuus om samen met mijn moeder iets te bakken. De slingers werden opgehangen, we maakten cake of muffins, de tafel werd gedekt. Ja, de verjaardagen van mijn knuffels werden zeer serieus genomen.

Jaren later zou ik het rijbewijs van mijn ouders kado krijgen. Onwijs lief van ze, maar er zat een voorwaarde aan. Gedurende een jaar moest ik iedere vrijdag koken. Als puber vond ik dit eerst wat onnodig en dacht dat het een excuus was voor mijn moeder om minder te koken. Later begreep ik dat dit juist een hele goede manier was om me te leren koken. Op mijn zeventiende verhuisde ik vanuit Heerlen naar Tilburg voor mijn studie Commerciële Economie. Heel blij was ik toen dat ik al een aantal fatsoenlijke maaltijden op tafel kon zetten.

Inmiddels ben ik 21, heb ik in twee studentenhuizen gewoond, woon ik inmiddels samen in Eindhoven en zal ik dit jaar afstuderen. Dat betekent niet alleen mijn vierde jaar dat ik studeer, maar ook mijn vierde jaar dat ik dagelijks kook. Mijn repertoire heeft zich dan ook uitgebreid van de gerechten van mijn moeder naar hele collecties aan maaltijden. Deze wil ik graag met jullie delen hier op CuliNice!Recepten van Anniek