Menu

Yonas
Schaerlackens

Yonas Schaerlackens

Yonas Schaerlackens

Good food for a good mood

Van kleins af aan maakte m'n vader altijd al uitgebreide maaltijden. Hij maakte echt van alles, zo kon hij bijvoorbeeld de lekkerste appeltaarten bakken. Toen ik 10 jaar was, had ik eigenlijk niks met koken. Totdat ik een keer moest helpen met die appeltaart. Dit vond ik toen zo leuk dat ik mijn vader daarna vaker heb geholpen met appeltaarten bakken. Nu ik wat ouder ben, is mijn kennis van eten én smaak gegroeid.

In onze straat woont een Italiaanse familie. Wanneer het zomer is, koken zij voor heel de straat. Sindsdien is mijn liefde voor Italiaans eten enorm gegroeid. Ik herinner mij nog dat ze een keer één heel schaap aan het spit hadden. Daar heb ik extreem van genoten. Deze familie kwam uit Sardinië. Mijn moeder was daar ook één keer geweest met Italiaanse vrienden. Zij vertelde mij hoe ze zelf een schaap slachtten en die ze dan helemaal bereidde voor het avondeten. Dit vond ik behoorlijk indrukwekkend en dat verhaal is mij dan ook altijd bijgebleven.

Aangezien eten mijn mood kan bepalen hou ik enorm van een goed gerecht. Ik ga graag uit eten met vrienden. Vaak belanden we in een sushi restaurant. Daar kan ik echt van genieten. Ik kook zelf niet heel erg vaak. Ik heb weleens geprobeerd om zelf sushi te maken maar hoewel ik dat erg leuk vond om te doen, smaakte het niet zoals in een restaurant. Goed koken vind ik erg belangrijk maar ook best lastig dus des te meer respect heb ik gekregen voor de chef koks. De komende maanden loop ik stage bij Culinice waar ik veel hoop te leren over koken en over bloggen. 
Recepten van Yonas