Menu

Tom
den Ronden

Tom den Ronden

Tom den Ronden

"Liefde gaat door de maag, en je maag beslist over liefde"

Mijn naam is Tom den Ronden, ik ben 24 jaar en ben aan het afstuderen op Fontys ACI in Tilburg. Hier volg ik de studie Communicatie IEMES (International Event, Music & Entertainment Studies). Tijdens mijn stage zal ik content maken door middel van het schrijven voor Culinice. Hiernaast ga ik me ook bezig houden met mijn scriptie onderzoek. Een prachtige kans voor mij als Bredanaar om voor een leuke en creatieve organisatie in Breda te werken. Daarnaast is het erg interessant om te gaan kijken naar Culinice als concept en als organisatie. Hoe de continuïteit gewaarborgd kan worden, waar er kansen en mogelijkheden liggen, en hoe deze blog nóg doeltreffender en gestroomlijnder kan werken, dát zijn de zaken die mijn interesse vangen.

Ik zie mezelf als een gestructureerde chaoot. Ik kan makkelijk in één dag aan 1000 dingen denken, maar wel allemaal stap voor stap en op een gestructureerde, met lijstjes opgebouwde manier. Daarnaast ben ik een liefhebber van onzin. De meest onzinnige verhalen vormen altijd goede creatieve input voor problemen of vraagstukken. Een verhaal, een uitspraak, een vergelijking of een verband is in mijn optiek dus eigenlijk nooit 'echt' onzinnig, hoe krom de uitspraak die je doet ook is. Het draagt alleen maar bij aan het totale plaatje, je uitkomst, je idee, je perspectief. Zoals dat ook bij recepten het geval is. Iedere vorm van kruiden, ieder ingrediënt, hoe je het bord opmaakt, alles draagt bij aan het totale concept van een gerecht. Iets dat schoonheid en creativiteit bevat, waar over nagedacht is, en wat behoeftes vervuld, dát is waar het volgens mij om draait.

Toen ik klein was, at ik niets dat ik niet kende. Alles was per definitie vies. Een ware hel voor mijn ouders om voor zo een moeilijke eter iedere keer weer goed eten op tafel te toveren. Met terugwerkende kracht waardeer ik enorm hoe ze mijn smaakpapillen hebben gestimuleerd. Dusdanig, dat ik vandaag de dag (bijna) alles eet en zo van een sterk gevarieerd palet aan gerechten kan genieten.

Smaak is een sensatie, een zintuigprikkeling. Koken is een manier om creativiteit te uiten. Eten bevat hierdoor meerdere factoren die het speciaal maken. Het is een uiting, en een uitje. Een noodzaak, en een luxe momentje. Eten is voor alles belangrijk.

Je maag is evengoed belangrijk. Is deze gevuld met eten, voel je je goed. Is deze gevuld met vlinders, voel je je beter. Eten en liefde liggen niet zo ver uit elkaar. Aan mij de taak om dit over te brengen.Recepten van Tom