Menu

Sarah
Bartholomé

Sarah Bartholomé

Sarah Bartholomé

Eten is een sensatie

Lekker eten, wie wil dat nou niet? Mij zal je niet gauw een lekker gerecht zien afslaan, ook al is het alleen maar om te proeven. Verrast worden door de smaken van een gerecht houden mij dan bezig. Eten is voor mij meer dan drie maaltijden per dag, iedere keer dat ik kook is een leuk experiment voor mij: welke smaken kunnen en horen bij elkaar, en welke niet? Hoe kun je het gerecht nóg lekkerder maken? Of een andere twist aan geven?

Als ik een gerecht krijg voorgeschoteld, dan probeer ik om alle smaken mee te krijgen. Het liefst doe ik er dan nog iets extra’s bij. Mijn eten moet op smaak zijn, geen flauwe hap. Typerende smaken moeten tot hun recht komen in een heuse smaaksensatie!

Als kind was ik al een goede eter: ik at mijn bordje altijd netjes leeg, thuis of bij vriendinnetjes. Ik genoot ontzettend van de exotische gerechten die mij moeder voor ons kookte. Mijn moeder houd van koken en dat kun je ook in haar gerechten terug proeven; ze haalt alles uit de kast. Daarom verheug ik mij altijd zo op mijn bezoekjes aan haar rond etenstijd. Zo leer ik steeds meer ingrediënten waarderen, van sperzieboontjes tot bakbananen.

Lekkere gerechten moeten met elkaar gedeeld worden, zodat anderen er ook van kunnen genieten. Dat is mijn motivatie om voor CuliNice te schrijven. Recepten delen, inspireren, uitproberen en nagenieten. Bij mij vind je gerechten zoals simpele pasta’s maar ook creatieve combinaties die één ding gemeen hebben: ze smaken altijd heerlijk! Koken is ook ontdekken, je moet geregeld je comfortzone uit. Nieuwe ingrediënten en combinaties proberen, daar ben ik altijd mee bezig. De succesverhalen van deze kookavonturen deel ik graag met jullie!Recepten van Sarah