Menu

Merel
Tielen

Merel Tielen

Merel Tielen

Vraag jezelf altijd af; "waarom zou ik dit niet eten?"

Hoihoi! Ik ben Merel, 20 jaar en woon en studeer in Tilburg. Hier ben ik momenteel bezig met het laatste jaar van mijn studie commerciële economie International Events, Music & Entertainment Studies afronden. Een hele mond vol, ik weet het. Om deze reden doe ik mijn afstudeerstage bij CuliNice, waar ik werk als eindredactrice van dit mooie blog en een onderzoek zal gaan doen. 

In Tilburg ben ik vooral bezig met studeren, de gezelligheid van mijn studentenhuis en vrienden, tennissen en koken. Ik hou ervan om nieuwe gerechten te ontdekken, vooral als ze gezond, lekker, goedkoop én makkelijk te maken zijn. Voor dit soort gerechten sta ik dan ook bekend bij mijn hongerige huisgenoten. Sinds een jaar hou ik me ook steeds meer bezig met vegetarisch eten. Niet dat ik vlees helemaal heb verbannen hoor, want wat kipnuggets hier of een biefstukje daar ben ik nog steeds niet vies van, ik probeer alleen te minderen. Wat me hierin vooral op is gevallen, is dat dit eigenlijk verrassend makkelijk is. Zo vind ik veel vleesvervangers een stuk lekkerder dan hun goedkope vlees variant en krijg je door veel groenten in een gerecht te doen veel verschillende smaken. Top dit af met mijn gigantische kruidenkastje wat ik er doorheen gooi en je hebt een heerlijk gerecht à la Merel. 
In de oude keuken van mijn smoezelige, maar altijd gezellige studentenhuis, kook ik dan ook heel wat af voor mijn huisgenoten. Met niets meer dan wat abstracte ideeën en individuele ingrediënten ga ik naar de supermarkt. Hier laat ik me leiden door mijn hongerige maag en budget van de dag. Wanneer ik dan thuis kom met een volle boodschappentas krijg ik regelmatig vragende blikken. Wat moeten we hier in hemelsnaam mee?! Meestal gaat dit goed, maar als het mis gaat, zul je mijn lieve roomies nooit horen klagen. Recepten van Merel